De leukste biercafés van Gent

Een citytrip naar een stad in België is voor ons niet compleet zonder een biertje of twee. En laat Gent daar nou een hartstikke geschikte stad voor zijn! Want zoek je een biercafé in Gent? Dan heb je ruim de keuze. Tijdens onze twee dagen in de stad, ontdekten we een aantal superleuke biercafés waar het prima toeven is. De leukste drie én een fijne winkel waar je biertjes kunt scoren voor thuis, delen we in dit artikel.

 

Kleine disclaimer vooraf: we hebben niet élk biercafé in Gent kunnen bezoeken tijdens onze citytrip. Vul dit lijstje dus gerust aan via een reactie als je aanvullingen hebt!

Het beroemdste biercafé in Gent: Dulle Griet

Als je van bier houdt en je bent in Gent, dan kun je praatcafé Dulle Griet niet overslaan. Dit bekende biercafé aan de Vrijdagmarkt verkoopt namelijk meer dan 500 soorten bier en heeft daarmee het meest uitgebreide aanbod van alle biercafés in Gent. En ja, als je wilt is er een kaart waar al die biersoorten op te vinden zijn… Om de keuze wat makkelijker te maken, staan de bieren gelukkig wel op type gesorteerd. Je kunt bij Dulle Griet genieten van een beroemde Belgische trappist, maar ook kiezen voor biertje van een onbekende brouwerij. Als het weer het toelaat, is het heerlijk om je biertje buiten in het Belgische zonnetje te drinken. Maar vergeet zeker niet om binnen een kijkje te nemen. Aan het plafond hangen pannen, doeken, tonnen, poppen en allerlei andere gekke dingen. Maar al die ietwat vreemde spullen geven het café ook z’n charme. 

 

Biercafé in Gent - Dulle Griet Biercafé in Gent Dulle Griet van binnen Biercafé in Gent Dulle Griet interieur

Dulle Griet - Biercafé in Gent

Waterhuis aan de Bierkant

De naam van dit altijd drukke biercafé blijft voor mij lastig om te houden. Waarschijnlijk hadden de bedenkers van de naam ook al een biertje op toen ze met dit voorstel kwamen, maar origineel issie wel 🙂 Waterhuis aan de Bierkant zit aan de Groentenmarkt 9 en heeft een klein terras aan de Leie. Het interieur is zoals je dat van een biercafé mag verwachten: vooral bruin en eenvoudig. Hoewel het café erg toeristisch aandoet, is het een heerlijke plek om de dag af te sluiten. De keuze is behoorlijk ruim (meer dan 150 biersoorten) en er zitten ook een paar bijzondere bieren tussen.

 

Biercafé in Gent - Waterhuis aan de bierkant Biercafé in Gent biertjes bij waterhuis aan de bierkant

Brasserie Aba-Jour

Oké, officieel is Aba-Jour misschien een brasserie, maar ze hebben zo’n uitgebreide bierkaart dat het ook prima door kan gaan voor een biercafé. We kregen de tip om bij Aba-Jour langs te gaan van één van de leden van Crossfit Cargo, waar we die ochtend een workout deden. De brasserie ligt prachtig langs het water in de hippe wijk Patershol. Voor het interieur hoef je hier niet heen, maar buiten kun je heerlijk aan het water zitten. We bestelden hier allebei een biertje dat we nog nooit eerder hadden gedronken en dat smaakte heerlijk! Kleine tip: als je een borrelplankje met kaas bestelt, zorg dan dat je trek hebt. Je krijgt namelijk echt een enorme berg kaasblokjes 😉 

 

Biercafé in Gent Aba-Jour bierkaart Biercafé in Gent bier en kaas

Proof shop & tasting room

Toen ons weekendje in Gent er bijna opzat, waren we nog op zoek naar één ding: bijzondere Belgische biertjes om mee naar huis te nemen. Maar om nou een toeristenwinkeltje of een supermarkt in te stappen: mwah! Gelukkig waren we een paar dagen eerder al langs een winkeltje gelopen dat onze aandacht had getrokken. Met een beetje googelen kwamen we er achter dat het winkeltje Proof heet en dat het op de Jan Breydelstraat 34 zit. Proof is een winkel en een tasting room in één. Je kunt er verschillende soorten dranken kopen en proeven. De medewerkers zijn vriendelijk en weten écht de achtergrondinformatie van elke fles die er verkocht wordt. Hun aanbod aan bieren is niet heel uitgebreid, maar de biertjes die ze verkopen zijn wel bijzonder. Wij gingen in ieder geval de deur uit met vier biersoorten die we nog niet eerder hadden gezien. Aanrader!

 

Biercafé in Gent Proof Biercafé in Gent Proof assortiment Biercafé in Gent Proof tastingbar Biercafé in Gent Proof bieren Biercafé in Gent Proof afrekenen

 

Wil je weten wat we nog meer deden in Gent? Check dit artikel.

 

Welk leuk of bijzonder biercafé in Gent ken jij? 

Delen:

9 reacties

  1. Haha, ik zag dit artikel voorbij komen en dacht meteen, jaaa, daar wil ik meer over lezen. Gent vind ik sowieso een geweldige stad. En leuk, deze adresjes zijn allemaal nieuw voor me. Maar ik ga ze zeker opslaan. Zien er enorm gezellig uit. Mooie foto’s ook!

  2. Wist je dat je bij het Waterhuis aan de Bierkant bij het bestellen van bepaalde glazen bier, je schoen in moet leveren. Die hangen ze dan aan het plafond!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer avonturen