Back to nature in Gent: overnachten in een tipi

Eén van de eerste dingen die wij doen als we op zoek zijn naar een slaapplek voor onze volgende reis, is op Airbnb kijken. We houden niet van saaie hotels en verblijven het liefst op bijzondere plekken en soms vind je op Airbnb van die juweeltjes. Toen we wilden overnachten in Gent, was ik dan ook onwijs blij toen Juul met deze tipi op de proppen kwam!

 

Ons eisenlijstje voor een accommodatie is eigenlijk best lang. We willen graag op een bijzondere plek slapen die redelijk centraal ligt, er leuk uitziet, goede reviews heeft en niet te duur is. De tipi van Charlotte en Kasper was voor ons een schot in de roos; op de foto’s zag het er prachtig uit, niet te duur en het contact met Charlotte voor de reis was prima. Kortom: we hadden er zin in! 

 

Toen we aankwamen bij het opgeven adres, waren we verbaasd: het huis staat middenin Gent; één straat verwijderd van een doorgaande weg. Maar daar hoor én zie je helemaal niets van in de tuin. De prachtige, grote tuin grenst aan het water en helemaal achterin de tuin, staat een grote tent. Het is duidelijk dat het plekje met veel zorg en liefde samengesteld is en eerlijk is eerlijk: het ziet er super uit!

 

Een prachtige tuin in Gent
Een eigen plekje in de stad
Overnachten in Gent in een tipi

 

Er is een simpel keukentje met een spoelbak, een kleine koelkast en allerlei soorten kookgerei én een barbecue (met kooltjes!). Het sanitair is helemaal in stijl: een heerlijk warme buitendouche en een ecologisch toilet. Allebei super netjes en schoon. Er liggen kajaks die je gratis mag gebruiken en als je het leuk vindt, kun je er helemaal naar het centrum van Gent mee peddelen. Charlotte en Kasper hebben ook twee fietsen die je voor vijf euro per fiets de hele dag mag gebruiken. Je kunt eten aan de picknicktafel, een boekje lezen op de strandstoel op je eigen privéstrand, chillen in de hangmat of ‘s avonds lekker luieren bij het kampvuur. Leuk detail: in de tent ligt een zakje marshmallows met een stokje om ze op te roosteren. Ons zakje was al snel leeg… ‘s Avonds is het een ontzettend romantisch plekje. Overal zijn lampjes en ze gaan automatisch aan als het donker wordt. 

 

In het donker bij het vuur

Bij het reserveren van de tipi, kun je aangeven of je met of zonder ontbijtje wilt boeken. We kozen ervoor om één ochtend een ontbijtje te nemen en daar hebben we absoluut geen spijt van gekregen. We kregen een heerlijk ontbijtje voorgeschoteld met lekkere broodjes, een croissantje, een eitje, heerlijke koffie, sinaasappelsap, fruit, yoghurt en verschillende soorten beleg. Charlotte vertelde dat alle ontbijtproducten bij een lokale winkel vandaan komen en dat ze daarvoor kiezen omdat het een manier is om de lokale ondernemers te supporten. 

Overnachten in een tent

De tent zelf is ontzettend ruim van binnen. Er staat een groot tweepersoonsbed, dat wij heel comfortabel vonden. Theeliefhebbers kunnen lekker theeleuten in een gezellig hoekje met kussens, er is een zitje en een kastje gemaakt van fruitkistjes. Charlotte en Kasper hebben bij de inrichting ontzettend veel aandacht besteed aan de details; alles past bij elkaar. 

 

Het stijlvolle interieur van de tipi
Slapen in een tipi in Gent
Nachtkastje in de tipi in Gent
Zitje in de tipi
Theehoekje in de tipi
Detail in de tent in Gent

Wij hebben twee heerlijke nachten gehad in de tipi van Charlotte en Kasper. Sterker nog, we hebben niet vaak in een accommodatie gezeten die zo compleet was en die onze verwachtingen zo heeft overtroffen. Dat komt niet alleen door de tent en het feit dat we nooit ergens aan hebben misgegrepen, maar ook omdat Charlotte en Kasper ervoor zorgde dat we ons helemaal thuis voelden en waren nooit te beroerd om vragen te beantwoorden of tips te geven. Wil je overnachten in Gent? Dan kunnen we een verblijf bij Tipi’s Zonneburg van harte aanbevelen! 

Ook overnachten in Gent?

Airbnb is inmiddels een enorm groot bedrijf met oneindig veel accomodaties. Maar gelukkig staan er ook nog steeds heel veel mooie, bijzondere plekjes op de website. Wij blijven voor onze reizen de website in ieder geval afspeuren naar leuke plekken om te slapen. En wil je overnachten in Gent? Bekijk dan zeker even de tipi van Charlotte en Kasper!

 

Update! In 2018 wordt er aan het terrein van Charlotte en Kasper gewerkt. Daarkom kun je dit seizoen helaas niet in deze toffe tipi verblijven. 

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer avonturen