Singapore

Artikelen over

Singapore

Ben je op zoek naar handige landeninformatie over Singapore? Scroll dan even verder.

landeninformatie

Singapore

Singapore is het kleinste land van Azië, maar daar merk je niets van als je deze wereldstad bezoekt. En of je nou voor de vele highlights, het eten, de natuur of gewoon een relaxte stedentrip naar Singapore komt: je gaat ongetwijfeld vol nieuwe indrukken naar huis.
Vlag Singapore Dutchies Abroad

Handig om te weten

Hoofdstad: Singapore
Taal: Maleis, Engels, Mandarijn en Tamil
Valuta: Singaporese Dollar (S$)
Landnummer: 0065 / +65
Noodnummer: Politie: 999・Ambulance: 995・Ambulance (niet urgent): 1777・Brandweer: 995
Hoogste punt: 163 m (Bukit Timah Hill)
Reisadvies: Bekijk het actuele reisadvies voor Singapore

Als je 90 dagen of korter in Singapore blijft, heb je geen visum nodig. Je moet dan wel een paspoort hebben dat nog minimaal 6 maanden geldig is bij aankomst in het land, met minimaal één lege visumpagina. Officieel moet je ook een retourticket of een ticket naar je volgende bestemming hebben. In de praktijk blijkt dat hier niet streng op gecontroleerd wordt.

 

Meer informatie hierover kan je bij de ambassades en consulaten van Singapore krijgen.

Als je in een hoogrisicoland voor gele koorts bent geweest, of daar bent overgestapt, is een vaccinatie hiertegen verplicht.

 

Afhankelijk van waar je naartoe gaat en wat je gaat doen, kan je je laten vaccineren tegen hepatitis BJapanse encefalitis of gele koorts. Ook komen er muggen voor die andere ziekten overbrengen waar geen vaccinaties of medicijnen tegen zijn, maar waar je wel antimugmaatregelen tegen kunt nemen.

Exploring Singapore on a budget

Budget

Singapore staat bekend als een dure bestemming en dat klopt in zekere zin ook wel. De kosten die je hier per dag uitgeeft, liggen veel hoger dan in de omringende landen. Maar in Singapore kun je écht alle kanten op. Als je luxe wilt, dan zit je in Singapore prima op je plek. Er zijn talloze hotels die luxe hoog in het vaandel hebben staan (denk bijvoorbeeld aan het beroemde Marina Bay Sands hotel) waar je zomaar een paar honderd euro voor een nachtje moet aftikken. Maar er zijn óók heel veel hostels waar je voor twee tot drie tientjes kunt verblijven. Naast de hotelovernachtingen zijn het voornamelijk de activiteiten die je doet die geld kosten. Bezoek je beroemde attracties zoals Gardens by the Bay of het Artsciencemuseum, dan schieten de kosten per dag omhoog. Eten kun je in Singapore prima op straat doen en dan betaal je net als in andere landen in Zuidoost Azië, weinig! Restaurants zijn duurder. Kortom, je kunt het in Singapore zo duur maken als je zelf wilt. Onderstaande budgetten geven je een (zeer globale) indicatie:

Budget€40,- per dag
Standaard€65,- per dag

De bovengenoemde budgetten zijn per persoon per dag. In de categorie ‘Budget’ verblijf je in eenvoudige hostels, eet je (bijna) altijd op straat en doe je goedkopere activiteiten. Bij het dagbudget ‘Standaard’ beschik je over een privékamer (eventueel in een hostel) en kun je in een (simpel) restaurant eten.

De beste reisperiode(n)

Singapore is een stad die je eigenlijk het hele jaar door wel kunt bezoeken, maar de beste maanden zijn van februari t/m oktober. Het is er eigenlijk altijd boven de 30 graden en de luchtvochtigheid is ook altijd hoog. Het kent wel een regenseizoen (november t/m januari), maar dat wil niet zeggen dat je in de andere maanden van het jaar geen kans hebt op een regenbui. Ook dan kan het opeens behoorlijk losgaan. Een paraplu in je tas is dan ook zeker geen overbodige luxe als je Singapore gaat bezoeken. Het voordeel is wel dat het vrijwel nooit de hele dag regent. Het is even een (hevige) bui en vervolgens is het weer droog.

In de maanden juni en juli is het gemiddeld genomen het droogst, maar ook het warmst in Singapore. Een bijkomend voordeel van die maanden is wel dat er dan minder Aziatische toeristen in de stad zijn.

Ook handig om te weten

Singapore is een stad met veel regeltjes. Zo krijg je bijvoorbeeld een mega hoge boete als je afval op straat gooit of als je duiven voert. Maar al die regeltjes zorgen er óók voor dat het een ontzettend schoon en georganiseerd land is. Compleet anders dan andere steden in Azië.

Singapore is meer dan alleen de stad! Hoewel de stad zelf al behoorlijk groen is, vind je buiten het toeristische centrum talloze plekken die de moeite waard zijn. Bezoek bijvoorbeeld eens het eiland Pulau Ubin, waar je een fiets kunt huren en het groene eiland kunt verkennen. Maar let wel op, het stikt hier van de muggen. Dus vergeet je DEET niet!

Booking.com

Of meld je aan voor AirBnB en vind unieke slaapplekken in Singapore