Thailand

Artikelen over

Thailand

Ben je op zoek naar handige landeninformatie over Thailand? Scroll dan even verder.

landeninformatie

Thailand

Van hagelwitte stranden tot kleurrijke steden en van avontuurlijke jungletochten tot cocktails in de beachbar: Thailand heeft het allemaal! Ontdek de veelzijdigheid van dit prachtige Aziatische land.
Vlag Thailand Dutchies Abroad

Handig om te weten

Hoofdstad: Bangkok
Taal: Thai
Valuta: Thaise Baht (฿)
Landnummer: 0066 / +66
Noodnummer: Tourist Police: 1155・Algemeen: 911・Politie: 191・Ambulance: 1669・Brandweer: 199
Hoogste punt: 2.565 m (Doi Inthanon)
Reisadvies: Bekijk het actuele reisadvies voor Thailand

Als je 30 dagen of korter in Thailand blijft, heb je geen visum nodig. Je moet dan wel een paspoort hebben dat nog minimaal 6 maanden geldig is als je uit Thailand vertrekt, met minimaal één lege visumpagina. Officieel moet je ook een retourticket of een ticket naar je volgende bestemming hebben. Veel backpackers reizen over land door naar Laos of Cambodja en hebben geen vliegticket het land uit. In de praktijk blijkt dat hier ook niet streng op gecontroleerd wordt. Je kunt je visumvrije verblijf ter plekke met 15 dagen verlengen. Als je over land binnenkomt kan dit met maximaal 7 dagen.

Single entry visum

Als je langer dan 30 dagen in Thailand wilt blijven, kan je een single entry visum aanvragen waarmee je maximaal 60 dagen aaneengesloten in Thailand mag blijven. Deze is 90 dagen geldig vanaf de datum van afgifte. Je kan je single entry visum altijd met 30 dagen verlengen bij één van de immigratiekantoren. Hiervoor heb je het volgende nodig:

  • Geldig paspoort
  • Pasfoto
  • Departure card; deze krijg je in het vliegtuig naar Thailand
  • Contant geld
  • Kopieën van de eerste pagina van je paspoort, visumstempel(s) en je departure card
  • Compleet ingevuld TM.7 formulier; deze krijg je bij het immigratiekantoor

Visa run

Wat je ook kunt doen is een visa run: het land kort verlaten en via een luchthaven weer terugkomen, je krijgt dan weer een visumvrije entree voor 30 dagen. Ook kun je Thailand over land verlaten en terugkomen, dan krijg je een visum voor 15 dagen. Let er wel op dat je dit maximaal twee keer per kalenderjaar over land kunt doen. Doe je dit via een luchthaven, dan geldt deze beperking niet.

Multiple entry visum

Je kunt ook een multiple entry visum aanvragen als je het land meerdere keren in en uit wilt kunnen reizen. Dit visum is zes maanden geldig vanaf de datum van afgifte, binnen deze zes maanden moet je dus in Thailand zijn. Vanaf je je dag van aankomst is het visum 6 maanden geldig voor meerdere periodes van maximaal 60 aaneengesloten dagen. Elke keer dat je het land binnenkomt, krijg je een stempel voor een nieuw verblijf van 60 aaneengesloten dagen.

Meer informatie hierover kan je bij de ambassades en consulaten van Thailand krijgen.

Wil je snel en zonder gedoe je visum in huis hebben? Vraag je visum voor Thailand aan via Kes Visum Support.

 

Kes is een bureau dat je kunt inschakelen om je visum voor je te regelen. Dit doe je gewoon online, dus geen ingewikkelde formulieren meer invullen of in de rij staan bij de ambassade. Zo kun jij je lekker bezig houden met de andere voorbereidingen voor je reis.

 

Je kunt je visum ook zelf aanvragen bij het Consulaat-Generaal van Thailand in Amsterdam.

Het is verstandig om je te laten vaccineren tegen DTP en hepatitis A. Afhankelijk van waar je naartoe gaat en wat je gaat doen, kan je je laten vaccineren tegen gele koortsBMRhepatitis BTBCrabiësJapanse encefalitisschistosomiasis, of een kuur tegen malaria nemen. Ook komen er muggen voor die andere ziekten overbrengen waar geen vaccinaties of medicijnen tegen zijn, maar waar je wel antimugmaatregelen tegen kunt nemen.

Tips voor je eerste reis naar Thailand

Budget

De kosten per dag in Thailand zijn een schijntje in vergelijking met het westen en eigenlijk geldt dit voor heel Zuidoost-Azië. In steden als Bangkok en de populaire toeristische eilanden zoals Koh Phi Phi, Phuket en Koh Phangan betaal je relatief gezien natuurlijk meer dan wanneer je minder bekende plekken bezoekt. Voor een paar euro verblijf je al in een simpel hostel en voor één euro kun je op straat een prima avondmaaltijd scoren!

Budget€20,- per dag
Standaard€30,- per dag

De bovengenoemde budgetten zijn per persoon per dag. In de categorie ‘Budget’ verblijf je in eenvoudige hostels, eet je (bijna) altijd op straat en doe je goedkopere activiteiten. Bij het dagbudget ‘Standaard’ beschik je over een privékamer (eventueel in een hostel) en kun je lekker uit eten.

De beste reisperiode(n)

Thailand kent een relatief lang regenseizoen, maar het verschilt wel per regio wanneer dat is. De beste periode om naar Thailand te reizen, lees je hieronder per regio:

– Noord-Thailand: oktober t/m april
– Midden-Thailand: november t/m april
– Zuid-Thailand: december t/m april

Hoewel dit qua temperatuur de beste maanden zijn om te reizen, zijn dit ook de drukste maanden. Zeker in het midden van Thailand kun je ook in juni en juli nog redelijk goed reizen. Bovendien zijn de prijzen in het regenseizoen nog een stukje gunstiger. In Noord-Thailand kan het in februari, maart en april ontzettend warm zijn. Als je die hitte wilt voorkomen, kun je het beste in oktober of november gaan. Als je bijvoorbeeld gebonden bent aan de schoolvakantie en je wilt in de zomervakantie naar Thailand, dan betekent dat zeker niet dat je een aantal weken non-stop regen hebt. In het regenseizoen regent het vaak gedurende een korte tijd heel hard. Daarna klaart het vaak weer op. Laat je dus zeker niet direct ontmoedigen als je graag in de zomer naar Thailand wilt. Er zijn genoeg mogelijkheden!

Ook handig om te weten

Ga je voor het eerst naar Thailand? Blijf dan niet hangen in Bangkok. Hoewel de stad absoluut het bezoeken waard is, is de overgang van Europa naar Azië (en een stad als Bangkok in het bijzonder) behoorlijk heftig zijn. Je kunt er ook voor kiezen om eerst het land te verkennen en te eindigen met een paar dagen in Bangkok. Op die manier ben je ‘gewend’ aan het leven in Azië en weet je het hectische Bangkok ook meer te waarderen.

Booking.com

Of meld je aan voor AirBnB en vind unieke slaapplekken in Thailand