Kaapverdië

Artikelen over

Kaapverdië

Ben je op zoek naar handige landeninformatie over Kaapverdië? Scroll dan even verder.

landeninformatie

Kaapverdië

Kaapverdië is een groep eilanden voor de westkust van Afrika. Negen van de eilanden zijn bewoond en worden steeds meer gezien als een toeristische bestemming. En met prachtige witte stranden, een azuurblauwe zee, kleurrijke dorpjes én mooie natuur is dat eigenlijk helemaal niet gek.
Vlag Kaapverdië Dutchies Abroad

Handig om te weten

Hoofdstad: Praia
Taal: Portugees
Valuta: Kaapverdische Escudo (CVE)
Landnummer: 00238 / +238
Noodnummer: Politie: 132・Ambulance: 130・Brandweer: 131
Hoogste punt: 2.829 m (Mount Fogo)
Reisadvies: Bekijk het actuele reisadvies voor Kaapverdië.

Als je naar Kaapverdië gaat, heb je een inreisvisum nodig. Deze is aan te vragen via een aanvraagformulier en kost €45,-.

 

Je visum is maximaal 180 dagen geldig vanaf de dag van afgifte en hiermee mag je maximaal 90 dagen in Kaapverdië verblijven. Meer informatie hierover kan je bij de ambassades en consulaten van Kaapverdië krijgen.

Wil je snel en zonder gedoe je visum in huis hebben? Vraag je visum voor Kaapverdië aan via Kes Visum Support.

Kes is een bureau dat je kunt inschakelen om je visum voor je te regelen. Dit doe je gewoon online, dus geen ingewikkelde formulieren meer invullen of in de rij staan bij de ambassade. Zo kun jij je lekker bezig houden met de andere voorbereidingen voor je reis.

Als je in een hoogrisicoland voor gele koorts bent geweest, of daar bent overgestapt, is een vaccinatie hiertegen verplicht. Daarnaast is het verstandig om je te laten vaccineren tegen DTP en hepatitis A. Afhankelijk van waar je naartoe gaat en wat je gaat doen, kan je je laten vaccineren tegen BMRhepatitis BTBC en dengue. Daarnaast worden er antimugmaatregelen aangeraden tegen malaria.

De lokale bevolking op Santo Antão

Budget

Het prijsniveau in Kaapverdië ligt een stuk lager dan in het westen. Toch is het geen heel goedkope vakantiebestemming als je het bijvoorbeeld vergelijkt met Zuidoost-Azië. Ook verschilt het een beetje per eiland wat de kosten per dag zijn. De eilanden die minder ingericht zijn op toerisme zijn over het algemeen iets duurder en hebben sowieso minder voorzieningen.

Budget€35,- per dag
Standaard€45,- per dag

De bovengenoemde budgetten zijn per persoon per dag. In de categorie ‘Budget’ verblijf je in eenvoudige accomodaties, zul je soms zelf eten moeten klaarmaken en doe je goedkopere activiteiten. Bij het dagbudget ‘Standaard’ beschik je over een privékamer (eventueel in een hostel) en kun je lekker uit eten.

De beste reisperiode(n)

Kaapverdië kent een tropisch klimaat waarbij de temperatuur vrijwel altijd boven de 25 graden ligt en de zon schijnt. Dit maakt het een ideale bestemming om in de winter naartoe te reizen. Het kent wel een regenseizoen, dat loopt van juli tot en met september. Dat regenseizoen is overigens vrij matig voor Afrikaanse begrippen. De weersomstandigheden kunnen nogal verschillen tussen de verschillende eilanden.

Ook handig om te weten

Alle reizigers wordt aangeraden in het bezit te zijn van een internationaal inentingsbewijs; als je via het vaste land van Afrika reist, is dit verplicht.

Alle bewoonde eilanden van Kaapverdië hebben zo hun eigen charme en verschillen onderling behoorlijk. Zo zijn Sal en Boa Vista echte strandeilanden, kun je op Santo Antão heerlijk wandelen en bekijk je op Santiago de hoofdstad Praia met al haar culturele hoogtepunten. Kaapverdië was vroeger een Portugese kolonie en die invloed is op veel eilanden nog duidelijk merkbaar. Sowieso is Portugees de officiële taal, maar veel van de inwoners spreekt Kaapverdisch Creools.

Booking.com

Of meld je aan voor AirBnB en vind unieke slaapplekken in Kaapverdië