Onze ervaring bij Residence Soča: waar natuur én luxe samenkomen

De Sočavallei in Slovenië is een heerlijk gebied, waar we eigenlijk veel te weinig komen. Omringd door bergen en de beroemde Sočarivier, is dit de ideale bestemming voor reizigers die op zoek zijn naar rust én avontuur. En eerlijk: waar vind je die combi nog? Tijdens onze trip naar Slovenië in maart, verbleven we twee nachten bij Residence Soca. Deze toffe locatie ligt prachtig in het Sočavallei en is een perfect startpunt om de omgeving te verkennen. Maar niet alleen de omgeving is heerlijk, ook de accommodatie was een plaatje. Kijk je mee?

Het is september 2022. We zijn nét klaar met een kletsnatte versie van Highlander Kamnik Savinja Alps als er via Instagram een berichtje van Residence Soča in onze inbox verschijnt. Nou krijgen we wel meer verzoeken voor samenwerkingen, maar dit bericht was anders. Sowieso hebben Sloveense bedrijven bij ons een streepje voor (sorry, not sorry…) en de foto’s van de gloednieuwe accommodatie aan de heldere Sočarivier maakte ons nieuwsgierig!

Maar het was september, we waren nét terug in Nederland, dus echt praktisch was een bezoekje aan Residence Soča niet.

Fast forward naar maart 2023 en we zijn terug in Slovenië! Om te wintersporten (daarover een andere keer meer), maar óók om het gebied rondom de Sočarivier te bewonderen. En dit keer mag een bezoek aan Residence Soča natuurlijk niet ontbreken 😉

En van die beslissing hebben we geen moment spijt gehad.

Vanaf het moment dat we aan kwamen rijden, waren we onder de indruk. Wat een rust en ruimte! En wat ziet het er allemaal luxueus uit… Al slapen we in alles, een krap trekkerstentje is ook prima. Maar dit is toch wel even next level!

Geen verkeerd plekje om te werken
Bergview vanuit Residence Soca
Een prachtige ligging tegen de bergen

We krijgen voor twee nachten een studio-appartement tot onze beschikking. Als extraatje daarbij krijgen we het ‘A break for two’-pakket, bestaande uit:

  • 1 mand met lokale lekkernijen voor ontbijt
  • Fles Frelih mousserende wijn
  • 1 mand met lokale ingrediënten om zelf een diner te maken
  • 1 dessert voor 2 personen
  • Duomassage van 30 minuten
  • Gebruik van de buitensauna
  • iPad met tips voor de omgeving
  • Gratis huur van bordspelletjes
  • Gratis huur van wandelstokken + hikeadvies op maat

Even een kleine impressie van de studio:

Juuls eerste massage!

Onderdeel van het ‘A break for two’-pakket dat we gekregen hebben, is een massage van 30 minuten. Nou, dat was een hele beleving. Sterker nog, het was Juuls eerste massage-ervaring. Maar om nou te zeggen dat hij er heel enthousiast van werd… Laten we het erop houden dat het niet zo zijn ding is. Ik vind massages, daarentegen echt heerlijk. Even helemaal aan niets denken en daarna een avondje helemaal niets meer doen. Wat wil je nog meer?!

Waar Juul meer fan van was, was de outdoor sauna. Hij heeft zodanig de smaak te pakken gekregen dat hij eenmaal weer in Nederland ook besluit om de sauna in te duiken. Hij liever dan ik, in dit geval 😉

Heerlijk ontspannen na een massage en bezoek aan de sauna in de socavallei

Helemaal zen na een saunabezoek én een massage

Lekker lokaal eten koken

Er zijn niet heel veel restaurants in de buurt. In ieder geval weinig op loopafstand, laat staan dat ze in de periode dat wij er waren (half maart) open zijn. Maar dat is geen probleem. We gingen gewoon lekker zelf koken. Thuis kook ik ook graag en het was heerlijk om dat hier ook te doen. Wat wat er op het menu stond, dat ontdekten we pas toen we het recept en de lokale ingrediënten kregen. Het bleek een soort aardappel/kaaspannenkoek te zijn. En lekker dat het was!

Eten maken in Residence Soca

Net als het ontbijt trouwens!

Ontbijttas van Residence soca
Het heerlijke ontbijt van Residence Soca

Hiken door de Sočavallei

Maar goed, we kwamen natuurlijk niet alleen naar deze accommodatie voor het eten, de sauna en de heerlijke massages. No judgement als je dat wel doet trouwens ;-). We wilden ook een mooie hike maken!

De dames bij de receptie adviseerde ons over de mogelijkheden in de omgeving. Omdat we zo vroeg in het seizoen waren, was er op hoogte nog kans op sneeuw. Juul had eerder die week al genoeg door de sneeuw geploegd met z’n lage wandelschoenen, dus we hadden wel even genoeg sneeuw gezien!

Gelukkig was er ook meer dan genoeg om uit te kiezen met beperkte sneeuw. We kozen uiteindelijk voor een beklimming van Svinjak, oftewel: de Sloveense Matterhorn.

Een tocht naar de Sloveense Matterhorn

Nou heeft deze berg inderdaad best wat weg van de Zwitserse Matterhorn, maar met 1653 meter hoogte, is hij wel een flink stukkie lager. Juul zat er niet lekker in vandaag, we hadden ongeveer de hele route een geit achter ons aanlopen en ook het weer zat niet echt mee, maar toch: de uitzichten zijn de moeite waard!

Bekijk de hike op Komoot.

Wil je liever iets minder avontuurlijke hikes maken? In ongeveer een kwartiertje loop je naar de spectaculaire Velika korita Soče. Een kloof waar de turquoise Sočarivier dwars doorheen loopt. Oók een plaatje!

Uitstapje naar Velika korita Soče vanuit Residence Soca
Een eenzaam slotje bij Velika korita Soče

Kortom, Residence Soča is de perfecte uitvalsbasis om de prachtige Sočavallei te verkennen. Of je nu op zoek bent naar avontuur, rust of een combinatie van beide, bij Residence Soča zit je goed. Onze volgende overnachting bij deze heerlijke accommodatie staat alvast geboekt 😉

Residence Soca by night

Meer weten? Bekijk de website van Residence Soča.

_________________________________________________________________________________

Disclaimer: Dit artikel bevat gesponsorde onderdelen. Maar ik deel niets anders dan mijn persoonlijke mening 🙂

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer avonturen