Slovenië

Artikelen over

Slovenië

Ben je op zoek naar handige landeninformatie over Slovenië? Scroll dan even verder.

landeninformatie

Slovenië

Slovenië is een land dat enorm upcoming is als vakantiebestemming, en terecht! Door de adembenemende en veelzijdige natuur, kan je er zowel in de zomer als in de winter terecht.
Flag Slovenia - Dutchies Abroad

Handig om te weten

Hoofdstad: Ljubljana
Taal: Sloveens
Valuta: Euro (€)
Landnummer: 00386 / +386
Noodnummer: 112
Hoogste punt: 2.864 m (Triglav)
Reisadvies: Bekijk het actuele reisadvies voor Slovenië

Voor Slovenië heb je als inwoner van de EU geen visum nodig. Je hebt wel een geldig paspoort of een geldige nationale identiteitskaart nodig om je te kunnen legitimeren.

Er zijn geen verplichte vaccinaties voor Slovenië. Maar, het is wel verstandig om je te laten vaccineren tegen DTP en hepatitis A. Afhankelijk van waar je naartoe gaat en wat je gaat doen, kan je je ook nog laten vaccineren tegen tekenencefalitis.

Slovenië in de winter - Meer van Bled

Wandel- of outdoorkaarten nodig?

In onze webshop vind je kaarten van de populairste wandel- en buitensportgebieden van Slovenië. We rekenen binnen Nederland geen verzendkosten en de kaart(en) worden binnen twee werkdagen verstuurd.

Budget

In Slovenië is het prijsniveau iets lager dan dat van Nederland, maar verwacht hier geen prijzen zoals je deze verder naar het Oosten aantreft. Door het opkomende toerisme wordt het prijsverschil met het westen wel steeds kleiner. Afhankelijk van het seizoen waarin je reist en de plek waar je naartoe gaat, kunnen de kosten voor het dagelijks leven iets hoger of juist lager uitvallen.

Budget€35,- per dag
Standaard€45,- per dag

De bovengenoemde budgetten zijn per persoon per dag. In de categorie ‘Budget’ verblijf je in eenvoudige hostels, zul je soms zelf eten moeten klaarmaken en doe je goedkopere activiteiten. Bij het dagbudget ‘Standaard’ beschik je over een privékamer (eventueel in een hostel) en kun je lekker uit eten.

De beste reisperiode(n)

Kom je voor de zomerse activiteiten naar Slovenië? Dan kun je het beste in juni, juli of augustus naar het land afreizen. Houdt er rekening mee dat het, ook in de zomer, regelmatig kan regenen. Deze zomerse buien zorgen er ook voor dat het land zo mooi groen is. In de winter ligt er vrijwel altijd sneeuw en zijn er kleine skipistes open.

Ook handig om te weten

Zorg er voor dat je altijd wat cash geld op zak heb. Bedragen onder de €10,- kan je meestal niet pinnen. Je hoeft je geen zorgen te maken over een taalbarrière. Slovenen spreken heel goed Engels, iets wat niet in alle landen in die regio vanzelfsprekend is.

Booking.com

Of meld je aan voor AirBnB en vind unieke slaapplekken in Slovenië