Fotoblog: waarom Slovenië in de winter een must-visit is!

Slovenië is booming als vakantieland in de zomer. En terecht, het is gewoon een prachtig land. Maar wist je dat de winter in Slovenië minstens net zo indrukwekkend is? Na er meerdere zomers te zijn geweest, wilden we het land wel eens in compleet andere staat meemaken. Iets waar we totaal geen spijt van hebben gehad. Maar het meest meest indrukwekkende was toch wel de absurd mooie natuur!

We hadden tijdens onze week in Slovenië wel een beetje mazzel met het weer. Er was net verse sneeuw gevallen en de rest van de week hadden we bijna alleen maar stralend weer! En dat maakte de toch al prachtige natuur nóg indrukwekkender!

Winter in Slovenië - Zelenci-bron

Het Zelenci meer ligt in een klein natuurreservaatje in Podkoren, Kranjska Gora, dat makkelijk bereikbaar is met de auto. Het is de bron van de Sava Dolinka, de belangrijkste bronrivier van de Sava. Als je in de ochtend gaat, zie je de zon achter de bergen vandaan komen en op het meer schijnen. Een dikke aanrader!

Winter in Slovenië - Zelenci-bron vanuit de lucht Zelenci betekent groen, niet zonder reden dat het meer zo is genoemd.

Wintervakantie in Slovenië Ook de wandeling naar het Zelenci meer toe is meer dan de moeite waard.

Slovenië - Meer van Bohinje in de winter Het meer van Bohinj, waar je in de zomer moeite moet doen voor een lekker plekje aan het meer. Het contrast in de winter kan bijna niet groter!

Wintervakantie in Slovenië - Uitzicht op het meer van Bohinj Als je doorrijdt naar de andere kant van het meer van Bohinj, en daar omhoogloopt richting de Savica waterval, heb je echt een adembenemend uitzicht over het winterlandschap waar je nog nét het meer van Bohinj kan zien.

Winter in Slovenië - Vintgar kloof In de winter is het grootste gedeelte van de Vintgarkloof, vlakbij Bled, gesloten. Er loopt ook een pad hoger op de heuvel evenwijdig aan de rivier, waarvandaan je de kloof alsnog prima kunt bekijken.

Winter in Slovenië - Soča De Soča staat bekend om de felle kleur van het water en is in de zomer populair onder wildwatersporters. Ondanks dat de temperaturen dit niet toelaten, is het alsnog meer dan de moeite waard om de omgeving hier te verkennen.

Winter in Slovenië - Soča vanuit de lucht

Wintervakantie in Slovenië - Soča-vallei Stap ook eens op een willekeurige plek uit de auto om de omgeving te verkennen, er zijn genoeg verborgen mooie plekken in de Soča vallei!

Winter in Slovenië - Savica-waterval vanuit de lucht De Martuljek waterval is één van de vele watervallen in Slovenië. De wandeling er naartoe is in de winter een leuke uitdaging en echt gigantisch mooi!

De Martuljek waterval is één van de vele watervallen in Slovenië. De wandeling er naartoe in de winter is een leuke uitdaging en gigantisch mooi! Wie wil er nou niet in zo’n huis, op zo’n plek wonen?

Slovenië in de winter - Meer van Bled Rondom het meer van Bled vind je een paar uitzichtpunten. Ojstrica, boven Camping Bled, is één van de populairste. Veel tijd heb je overigens niet als je hier in de zomer naartoe gaat. Nadat je in de rij hebt gestaan, staan de mensen in je nek te hijgen om zelf een plaatje te schieten van hét meer van Slovenië. ‘s Winters kan het pad naar boven wat glad zijn, maar vervolgens heb je dit uitzicht waarschijnlijk wel voor jezelf. Alle tijd om een foto te maken!

Zonsondergang in Slovenië Bijna elke avond keken we onze ogen uit naar de kleuren in de lucht tijdens de zonsondergang.

Wintervakantie in Slovenië - Triglav Ons favoriete plekje van het land, de hoogste berg van Slovenië: de Triglav. Helaas niet begaanbaar voor ons in de winter, maar in deze omstandigheden was ernaar kijken ook allesbehalve een straf.

Slovenië in de winter - Bohinjska Bistrica Sla gewoon eens een willekeurig pad in! We reden omhoog bij het plaatsje Bohinjska Bistrica, parkeerden onze auto op een willekeurige plek en gingen gewoon lopen. We belandden helemaal alleen in the middle of nowhere. Dan ervaar je pas echt de schoonheid en rust van de natuur!

Winter in Slovenië - Peričnik-waterval Door de sneeuw was de weg vanaf Mojstrana, die het Triglav National Park in gaat, afgesloten. We besloten te voet verder te gaan en kwamen bij de Peričnik waterval uit. Wauw!

Winter in Slovenië - Peričnik-waterval vanuit de lucht Als je in de winter in Slovenië bent, is de Peričnik waterval een absolute must-see!

Slovenië in de winter - Nomenj Ook de weilanden veranderen in de winter in een droomlandschap.

Slovenië in de winter - Grmeċica-waterval De Grmeċica waterval is in de zomer het eindpunt van een populaire canyoningroute. In de winter komt er niemand, wat de route er naartoe door de sneeuw er niet makkelijker op maakt, maar zeker wel uitdagend!

Winter in Slovenië - Don't grow up
Don’t grow up, it’s a trap 😀

En? Overtuigd? Naast de geweldige omgeving zijn er nog veel meer voordelen om de winter in Slovenië te beleven. Heb je tips voor andere locaties die een must-visit zijn in de winter? Tell us!

Meer inspiratie?

Wil je liever in de zomer naar Slovenië? Lees dan ook zeker deze andere blogs over dit prachtige land:

Delen:

12 reacties

  1. Wauw! Wat een prachtige foto’s! Ik vond Slovenië in de zomer al geweldig, maar deze plaatjes voor een winterwonderland maken me ook nieuwsgierig van Slovenië in de winter! Ik vind de foto’s van het Zelenci meer en de Vintgarkloof denk ik het mooist, dus die zou ik zeker willen bezoeken 🙂

  2. Woow wat prachtig, ik had zelf nooit gedacht aan Slovenië in de winter! Het is echt geweldig zoveel mooie landschappen en dan helemaal bedolven onder de sneeuw, ik ben verliefd!

  3. Wauw, wat een geweldig mooie foto’s en jullie hebben echt mazzel gehad met het weer. Ik vind vooral al die ijspegels aan de waterval indrukwekkend. Slovenië ben ik nog nooit naartoe geweest, maar zo in de winter lijkt het mij ook echt een toffe bestemming.

  4. Wauw wat een mooie foto’s! Ik wil Slovenië heel graag een keer in de zomer bezoeken om wat outdoor dingen zoals kajakken en hiken te doen, maar in de winter ziet het er eerlijk gezegd ook heel mooi uit! 🙂

  5. Slovenië staat al een hele tijd op mijn wishlist voor de zomer, maar ik heb er nooit aan gedacht om er ook in de winter naar toe te gaan. Wat ziet het er ontzettend mooi uit allemaal, heel magisch! Jullie hebben prachtige foto’s gemaakt en nu heb ik zin om er volgende winter naar toe te gaan, hihi. Al die meren en watervallen.. WAUW!

  6. Ohhh.. die Peričnik waterval! Wow. Bijzonder dat het water ook in de winter zo’n mooie kleur heeft! En wat een schitterende natuur overal, ook in de winter. Door je foto’s ben ik wel enthousiast geworden.

  7. Slovenië staat al een tijdje hoog op mijn wishlist, maar dan ‘t liefst in de lente of zomer. Al vind ik jullie foto’s ook wel onwijs te gek hoor. Wat een natuur!

  8. Wat een prachtige foto’s! Vooral die van het heldere water in de Soča, erg bijzonder. Slovenië lijkt me een geweldige bestemming voor een roadtrip, maar dan wel in het voorjaar.

  9. Wat een mooie foto’s! Ik ben afgelopen lente op een paar plekken in Slovenië geweest, maar als ik het zo zie moet ik zeker in de winter als er een dik pak sneeuw ligt, nog eens terug gaan.

  10. Oh wauw wat een mooie foto’s. Ik ben er alleen in de zomer geweest, maar als ik dit zo zie moet ik een keer terug in de winter. De drone foto’s zijn werkelijk prachtig. Ook het uitzicht over Bled heb ik destijds gemist, zonde zo te zien!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer avonturen