Spanje

Artikelen over

Spanje

Ben je op zoek naar handige landeninformatie over Spanje? Scroll dan even verder.

landeninformatie

Spanje

Spanje is een ontzettend populair én veelzijdig vakantieland. Barcelona, Madrid, Valencia, Sevilla en Grenada zijn bijvoorbeeld ideale bestemmingen voor een citytrip. De bergen in het noorden zijn juist weer een ideale uitvalsbasis voor natuurliefhebbers en de stranden bieden elk jaar weer de nodige ontspanning aan toeristen. En dan hebben we het nog niet eens over de Balearen en de Canarische Eilanden gehad… Spanje heeft echt voor iedere reiziger wat wils.
Flag Spain - Dutchies Abroad

Handig om te weten

Hoofdstad: Madrid
Taal: Spaans
Valuta: Euro (€)
Landnummer: 0034 / +34
Noodnummer: 112
Hoogste punt: 3.718 m (Pico del Teide, Tenerife)
Reisadvies: Bekijk het actuele reisadvies voor Spanje

Voor Spanje heb je als inwoner van de EU geen visum nodig. Je hebt wel een geldig paspoort of een geldige nationale identiteitskaart nodig om je te kunnen legitimeren.

 

Er zijn geen verplichte of aanbevolen vaccinaties voor Spanje. Ga je naar Melilla, pas dan wel op voor rabiës.

Spanje Dutchies Abroad

Budget

In Spanje is het prijsniveau iets lager dan dat van Nederland, zeker de sinds de crisis. Afhankelijk van het seizoen waarin je reist en de plek waar je naartoe gaat, kunnen de kosten voor het dagelijks leven iets hoger of juist lager uitvallen. Zo zijn de leefkosten in steden als Barcelona of Madrid een stuk hoger dan in kleinere dorpjes.

Budget€45,- per dag
Standaard€55,- per dag

De bovengenoemde budgetten zijn per persoon per dag. In de categorie ‘Budget’ verblijf je in eenvoudige hostels, zul je soms zelf eten moeten klaarmaken en doe je goedkopere activiteiten. Bij het dagbudget ‘Standaard’ beschik je over een privékamer (eventueel in een hostel) en kun je lekker uit eten.

De beste reisperiode(n)

De zomers in Spanje zijn heet en droog. Prima om aan het strand te liggen, maar voor een stedentrip is het vaak veel te warm. Wil je een Spaanse stad bezoeken? Dan kun je het beste in april, mei of oktober op reis gaan. Hetzelfde geldt trouwens voor een actieve vakantie. In de winter kan de temperatuur in het zuiden van Spanje en op de Canarische Eilanden overigens ook nog prima zijn. Houdt er rekening mee dat de temperaturen en de hoeveelheid neerslag heel erg kan verschillen per regio.

Booking.com

Of meld je aan voor AirBnB en vind unieke slaapplekken in Spanje