Ierland

Artikelen over

Ierland

Ben je op zoek naar handige landeninformatie over Ierland? Scroll dan even verder.

landeninformatie

Ierland

Ierland is een land met een prachtige natuur, maar ook liefhebbers van een citytrip kunnen hun hart ophalen in één van de gezellige steden die het land rijk is. Neem wel je paraplu mee, want de kans dat het regent, is groot.
Vlag Ierland Dutchies Abroad

Handig om te weten

Hoofdstad: Dublin
Taal: Iers & Engels
Valuta: Euro (€)
Landnummer: 00353 / +353
Noodnummer: 112
Hoogste punt: 1.038 m (Carrauntoohil)
Reisadvies: Bekijk het actuele reisadvies voor Ierland

Voor Ierland heb je als inwoner van de EU geen visum nodig. Je hebt wel een geldig paspoort of een geldige nationale identiteitskaart nodig om je te kunnen legitimeren.

Er zijn geen verplichte of aanbevolen vaccinaties voor Ierland.

English Market Cork

Budget

In Ierland is het prijsniveau ongeveer gelijk aan dat van Nederland. Afhankelijk van het seizoen waarin je reist en de plek waar je naartoe gaat, kunnen de kosten voor het dagelijks leven iets hoger of juist lager uitvallen.

Budget€50,- per dag
Standaard€75,- per dag

De bovengenoemde budgetten zijn per persoon per dag. In de categorie ‘Budget’ verblijf je in eenvoudige hostels, zul je soms zelf eten moeten klaarmaken en doe je goedkopere activiteiten. Bij het dagbudget ‘Standaard’ beschik je over een privékamer (eventueel in een hostel) en kun je lekker uit eten.

De beste reisperiode(n)

Het meeste kans op droog weer, heb je in mei en september. Maar ook buiten het ‘seizoen’ kun je prima reizen in Ierland. Ga je voor een citytrip, dan kan het juist ook heel gezellig zijn om in de wintermaanden naar dit land af te reizen. Maar een paraplu is dan wel een aanrader.

Booking.com

Of meld je aan voor AirBnB en vind unieke slaapplekken in Ierland