Noorwegen

Artikelen over

Noorwegen

Ben je op zoek naar handige landeninformatie over Noorwegen? Scroll dan even verder.

landeninformatie

Noorwegen

Noorwegen is een walhalla voor de natuurliefhebber, maar ook liefhebbers van een stedentrip kunnen zich prima vermaken in steden als Oslo, Bergen of Tromsø. Met z’n indrukwekkende fjorden, prachtige landschappen en uitgestrekte bossen is het een ideale bestemming om te hiken.
Vlag Noorwegen Dutchies Abroad

Handig om te weten

Hoofdstad: Oslo
Taal: Noors
Valuta: Noorse Kroon (NOK)
Landnummer: 0047 / +47
Noodnummer: 112
Hoogste punt: 2.469 m (Galdhøpiggen)
Reisadvies: Bekijk het actuele reisadvies voor Noorwegen

Voor Noorwegen heb je als inwoner van de EU geen visum nodig. Je hebt wel een geldig paspoort of een geldige nationale identiteitskaart nodig om je te kunnen legitimeren

Er zijn geen verplichte of aanbevolen vaccinaties voor Noorwegen. Alleen als je naar het zuiden van Noorwegen gaat, wordt aangeraden om je eventueel te laten vaccineren tegen tekenencefalitis. Afhankelijk van wat je precies gaat doen.

 
Overal wildkamperen in Noorwegen

Budget

In Noorwegen is het prijsniveau een stuk hoger dan dat van Nederland. Dagelijkse boodschappen, hotelovernachtingen, buiten de deur eten en vooral alcohol zijn een stuk duurder dan we in Nederland gewend zijn. In het noorden liggen de prijzen over het algemeen iets hoger dan in het zuiden.

Budget€60,- per dag
Standaard€75,- per dag

De bovengenoemde budgetten zijn per persoon per dag. In de categorie ‘Budget’ verblijf je in eenvoudige hostels of op campings, zul je meestal zelf eten moeten klaarmaken en doe je goedkopere activiteiten. Bij het dagbudget ‘Standaard’ beschik je over een privékamer (eventueel in een hostel) en kun je af en toe lekker uit eten. Wil je dagelijks uit eten, dan stijgt het dagbudget behoorlijk.

De beste reisperiode(n)

Noorwegen is een land waar elk seizoen zo haar charmes heeft. In de zomer gaat in het noorden voor een aantal maanden (!) de zon niet onder, wat een bijzondere ervaring is. In de wintermaanden heb je de kans om het Noorderlicht te zien en kun je er prachtige tochten maken met sledehonden. De zomers in Noorwegen kunnen fris en nat zijn, maar ook zonnig en aangenaam. De beste reistijd voor een actieve wandel- of fietsvakantie is mei t/m augustus.

Ook handig om te weten

In Noorwegen geldt het allemannsretten, oftewel het allemansrecht. Dit betekent dat je overal mag ‘rondzwerven’. Zolang je geen schade toebrengt aan de natuur of aan landbouwgewassen en de eventuele landeigenaar niet stoort, mag je overal wandelen, fietsen, zwemmen, varen, kamperen en niet-beschermde bloemen, paddenstoelen of bessen plukken. Vissen of jagen mag niet. Het allemannsretten is voor de Noren zo belangrijk, dat het zelfs in de wet is opgenomen. Tegelijkertijd zijn ze ook erg zuinig op hun natuur en verwachten ze dat ook van toeristen.

Booking.com

Of meld je aan voor AirBnB en vind unieke slaapplekken in Noorwegen