Zwitserland

Artikelen over

Zwitserland

Ben je op zoek naar handige landeninformatie over Zwitserland? Scroll dan even verder.

landeninformatie

Zwitserland

Zowel in de zomer als in de winter is Zwitserland een uitstekende vakantiebestemming. In de zomer voor de liefhebber van natuur en actieve vakanties en in de winter voor wintersportfanaten.
Vlag Zwitserland Dutchies Abroad

Handig om te weten

Hoofdstad: Bern
Taal: Duits, Frans en Italiaans
Valuta: Zwitserse Frank (CHF)
Landnummer: 0041 / +41
Noodnummer: 112
Hoogste punt: 4.634m (Dufourspitze)
Reisadvies: Bekijk het actuele reisadvies voor Zwitserland

Voor Zwitserland heb je als inwoner van de EU geen visum nodig. Je hebt wel een geldig paspoort of een geldige nationale identiteitskaart nodig om je te kunnen legitimeren.

Er zijn geen verplichte of aanbevolen vaccinaties voor Zwitserland. Afhankelijk van waar je naartoe gaat en wat je gaat doen, kan je je laten vaccineren tegen tekenencefalitis.

 
Zwitsers dorpje

Budget

In Zwitserland is het prijsniveau een stuk hoger dan dat van Nederland. Dagelijkse boodschappen, hotelovernachtingen, buiten de deur eten en activiteiten zijn een stuk duurder dan we in Nederland gewend zijn. Zeker tijdens de wintersport is het eten en drinken in de hutten erg duur.

Budget€60,- per dag
Standaard€75,- per dag

De bovengenoemde budgetten zijn per persoon per dag. In de categorie ‘Budget’ verblijf je in eenvoudige hostels, zul je soms zelf eten moeten klaarmaken en doe je goedkopere activiteiten. Bij het dagbudget ‘Standaard’ beschik je over een privékamer (eventueel in een hostel) en kun je lekker uit eten.

De beste reisperiode(n)

De temperatuur in Zwitserland is voor een groot deel afhankelijk van de hoogte waarop je je bevindt. Qua temperatuur is de zomer de beste periode om naar Zwitserland te reizen. Wel heb je dan iets meer kans op regen. Wil je de grote mensenmassa’s op de bergen ontlopen en vind je het niet erg als het een paar graden kouder is? Ga dan in mei, juni of september. Kom je voor de wintersport? Dan kun je het beste in januari, februari of begin maart naar Zwitserland.

Booking.com

Of meld je aan voor AirBnB en vind unieke slaapplekken in Zwitserland