België

Artikelen over

België

Ben je op zoek naar handige landeninformatie over België? Scroll dan even verder.

landeninformatie

België

België staat natuurlijk bekend om zijn bier, frites en Manneke Pis. Maar met zijn authentieke steden, mooie natuur en gezellige badplaatsen is het een land waar je je zonder problemen een tijdje kunt vermaken.
Belgium flag - Dutchies Abroad

Handig om te weten

Hoofdstad: Brussel
Taal: Nederlands, Frans en Duits
Valuta: Euro (€)
Landnummer: 0032 / +32
Noodnummer: 112
Hoogste punt: 694 m (Signal de Botrange)
Reisadvies: Bekijk het actuele reisadvies voor België.

Voor België heb je als inwoner van de EU geen visum nodig. Je hebt wel een geldig paspoort of een geldige nationale identiteitskaart nodig om je te kunnen legitimeren.

Je visum is maximaal 180 dagen geldig vanaf de dag van afgifte en hiermee mag je maximaal 90 dagen in Kaapverdië verblijven. Meer informatie hierover kan je bij de ambassades en consulaten van Kaapverdië krijgen.

Er zijn geen verplichte of aanbevolen vaccinaties voor België.

Dutchies Abroad citytrip Gent scheve huisjes

Budget

In België is het prijsniveau ongeveer gelijk aan dat van Nederland. Afhankelijk van het seizoen waarin je reist en de plek waar je naartoe gaat, kunnen de kosten voor het dagelijks leven iets hoger of juist lager uitvallen.

Budget€50,- per dag
Standaard€75,- per dag

De bovengenoemde budgetten zijn per persoon per dag. In de categorie ‘Budget’ verblijf je in eenvoudige hostels, zul je soms zelf eten moeten klaarmaken en doe je goedkopere activiteiten. Bij het dagbudget ‘Standaard’ beschik je over een privékamer (eventueel in een hostel) en kun je lekker uit eten.

De beste reisperiode(n)

De beste periode om België te bezoeken is in het voorjaar en in de zomer, vanwege de hogere temperaturen en het aantal zonuren. Natuurlijk is het afhankelijk van je reisdoel, want ook in de herfst of zelfs de winter kan de Belgische natuur prachtig zijn.

Booking.com

Of meld je aan voor AirBnB en vind unieke slaapplekken in België