Must do in Gent: SORRY NOT SORRY streetart route

Afgelopen zomer bezochten we voor het eerst de Belgische stad Gent. We hadden prachtig weer en vonden het daarom heerlijk om door de stad te slenteren. Tijdens onze wandeltocht door de binnenstad, kwamen we er achter dat er onwijs veel streetart te vinden is. Niet alleen in het bekende graffitistraatje in Gent, maar verspreidt door de hele stad vind je mooie kunstwerken. Het leuke is, er is een speciale streetart route in Gent! 

 

Gent is een onwijs leuke stad om te ontdekken tijdens een citytrip. De stad is redelijk compact en het hele centrum is makkelijk te voet te verkennen. Bovendien is het grootste gedeelte van het centrum autovrij, waardoor je écht lekker op je gemak kunt slenteren. Je vindt er prachtige pleinen, gezellige markten en veel musea. Wil je eens wat anders doen dan alleen de ‘standaard’ bezienswaardigheden van Gent bezoeken? Dan heb ik een goede tip voor je: de streetart route in Gent!

 

In Gent vind je overal streetart Werregarenstraat in GentKleurrijke streetart in GentHet graffitistraatje ziet er elke keer anders uit

De street art route in Gent

Kijk je graag naar indrukwekkende kunstwerken op de muur? Dan is de streetart route in Gent een must tijdens je bezoek aan de Belgische stad. Alle streetart werken die in de stad te vinden zijn, zijn verzameld op een kaart: de SORRY, NOT SORRY streetart route van Gent. Volg je deze route, dan ontdek je niet alleen de kleurrijke streetart in de bruisende binnenstad, maar ook in de buitenwijken van Gent.

 

Loop de streetart route in GentSorry not sorry streetart route in Gent

Er is veel streetart in Gent Deze pareltjes lagen wat verder weg uit het centrum, maar waren zeker een omweg waard!

Het SORRY, NOT SORRY programma

SORRY, NOT SORRY was een succesvol straatkunst programma dat in 2015-2016 werd georganiseerd door de de Stad Gent. Nu het event is afgelopen, zet de stad zich in om de werken beschikbaar te houden en is er een kaart gemaakt waarop alle kunstwerken zijn verzameld. Daardoor kun je fietsend of lopend door de stad nog steeds alle kunstwerken ontdekken. Je kunt de kaart digitaal bekijken op deze website. Wil je ‘m meenemen tijdens je bezoek aan Gent? Download dan de pdf op je telefoon of print ‘m uit. Kom je er ter plekke achter dat je de route wilt lopen? Dan kun je ook een kaart halen bij de StadswinkelCultuur Gent, Visit Gent of Graffiti vzw

 

Ontdek de streetart in GentStreetart in Gent

Op speurtocht door Gent

Hoewel alle werken op de kaart vermeld staan, is het leuke van deze route dat sommige werken best goed verstopt liggen. Hierdoor hadden wij het gevoel dat we met een soort speurtocht bezig waren; superleuk! Sommige kunstwerken zijn middenin een woonwijk gemaakt of nemen een hele zijgevel van een huis in beslag. Hoe cool is het als je een kunstwerk als deze hierboven op de zijkant van je huis hebt staan?!

 

Tussendoor genoten we natuurlijk ook van een Belgisch biertje bij een van de vele biercafés die de stad rijk is en keken we onze ogen uit naar de schattige pandjes. 

 

Het Lam Gods in streetart in GentIndrukwekkende streetart in GentSorry not sorry streetart route

 

Nog meer tips over Gent? Bekijk hier wat wij nog meer deden tijdens ons bezoek aan de Belgische stad!

Delen:

12 reacties

 1. Jaaaaa! Sorry not sorry, zo tof. Ik liep de route al eens een keer, maar zie dat er intussen nieuwe werken bij zijn gekomen. Snel een keer terug naar Gent 😉

 2. Wat een leuke naam voor een route, haha. Ik ben nog nooit in Gent geweest, maar het lijkt mij een erg toffe stad. Ik ben dol op Street Art en zou deze route zeker willen lopen.

 3. Wat een gave werken, en wat handig zo’n kaartje. Ik wil nu dus naar Gent, dankjewel! Mechelen heeft een soortgelijk programma: Mechelen Muurt. Overigens zijn er in Mechelen veel minder werken te zien dan in Gent.

 4. Zo leuk he street art! Er zitten wel een paar pareltjes tussen. Gent staat hoog op de todo lijst…lang geleden dat we er geweest zijn…toen bestond street art nog niet…haha

 5. Gent staat wegens zijn street art hoog om mijn België lijstje. Vooral dat steegje lijkt mij een ware happening om als street art fan te zien. Ga deze plekken zeker allemaal onthouden.

 6. Wat een leuke blog!

  Ik ben dol op street art. Ik vind het heerlijk om zelf rond te dolen, maar stiekem is het gewoon erg handig wanneer er een kaartje is. Je mist dan de mooiste werken niet én je komt dan vaak meer over de kunstenaars te weten.

 7. Zo zie je Gent weer van een heel andere kant lijkt me. Wij waren alweer wat jaren geleden in Gent, tijd voor een herhaling (maar nog te veel andere wensen).. als het ervan komt gaan we zeker deze route doen, want ik ben dol op streetart,

 8. Het is voor mij al zeker 8 jaar geleden dat ik in Gent was en ik kan me nog heel weinig van de stad herinneren. Zo jammer! Deze streetart tour ziet er super tof uit!

 9. Ik zie dat jullie die prachtige vogel van Roa ook gespot hebben. In Londen Shoreditch is er een gelijkaardige vogel van zijn hand, en ook een reusachtige egel. In Oostende wordt de collectie Street art ook elk jaar groter. Vorig jaar was er ook een Street art route bij het Crystal Ship evenement. Er zijn een paar pareltjes te bewonderen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer avonturen