Frankrijk

Artikelen over

Frankrijk

Ben je op zoek naar handige landeninformatie over Frankrijk? Scroll dan even verder.

landeninformatie

Frankrijk

Frankrijk, het land van wijn, kaas, prachtige natuur en sprankelende steden. Of je nou van natuur houdt of toch liever de luxe en het comfort van de stad opzoekt, Frankrijk heeft het allemaal!
Vlag Frankrijk

Handig om te weten

Hoofdstad: Parijs
Taal: Frans
Valuta: Euro (€)
Landnummer: 0033 / +33
Noodnummer: 112
Hoogste punt: 4.808 m (Mont Blanc)
Reisadvies: Bekijk het actuele reisadvies voor Frankrijk

Voor Frankrijk heb je als inwoner van de EU geen visum nodig. Je hebt wel een geldig paspoort of een geldige nationale identiteitskaart nodig om je te kunnen legitimeren.

Er zijn geen verplichte of aanbevolen vaccinaties voor Frankrijk. Afhankelijk van waar je naartoe gaat en wat je gaat doen, kan je je laten vaccineren tegen tekenencefalitis.

Frankrijk Eifeltoren

Budget

In Frankrijk is het prijsniveau ongeveer gelijk aan dat van Nederland. Sommige specialiteiten als wijn en kaas kunnen er juist goedkoper zijn, terwijl andere levensmiddelen juist weer duurder zijn. Afhankelijk van het seizoen waarin je reist en de plek waar je naartoe gaat, kunnen de kosten voor het dagelijks leven iets hoger of juist lager uitvallen.

Budget€50,- per dag
Standaard€75,- per dag

De bovengenoemde budgetten zijn per persoon per dag. In de categorie ‘Budget’ verblijf je in eenvoudige hostels, zul je soms zelf eten moeten klaarmaken en doe je goedkopere activiteiten. Bij het dagbudget ‘Standaard’ beschik je over een privékamer (eventueel in een hostel) en kun je lekker uit eten.

De beste reisperiode(n)

De beste periode om Frankrijk te bezoeken is in het voorjaar en in de zomer, vanwege de hogere temperaturen en het aantal zonuren. Natuurlijk is het afhankelijk van je reisdoel, zo is Frankrijk ook een perfecte wintersportbestemming.
Booking.com

Of meld je aan voor AirBnB en vind unieke slaapplekken in Frankrijk