Kroatië

Artikelen over

Kroatië

Ben je op zoek naar handige landeninformatie over Kroatië? Scroll dan even verder.

landeninformatie

Kroatië

Kroatië is een land dat de laatste jaren enorm in opkomst is onder reizigers. Niet zonder reden want het land heeft veel te bieden. Van leuke steden tot prachtige natuur en heerlijke stranden. In Kroatië kan vrijwel iedereen zich wel eventjes vermaken.
Vlag Kroatië Dutchies Abroad

Handig om te weten

Hoofdstad: Zagreb
Taal: Kroatisch en Italiaans
Valuta: Kroatische Kuna (HRK)
Landnummer: 00385 / +385
Noodnummer: 112
Hoogste punt: 1.831 m (Dinara)
Reisadvies: Bekijk het actuele reisadvies voor Kroatië

Voor Kroatië heb je als inwoner van de EU geen visum nodig. Je hebt wel een geldig paspoort of een geldige nationale identiteitskaart nodig om je te kunnen legitimeren.

Het is verstandig om je te laten vaccineren tegen DTP. Afhankelijk van waar je naartoe gaat en wat je gaat doen, kan je je laten vaccineren tegen hepatitis BrabiëstekenencefalitisDengue en het ZIKA-virus.

 
Plitvice lakes national park

Budget

De prijzen in Kroatië liggen wat lager dan in West-Europa. Maar het verschilt ontzettend per regio en seizoen. In de steden en tijdens het hoogseizoen betaal je meer. Hou rekening met deze dagbudgetten:

Budget€40,- per dag
Standaard€50,- per dag

De bovengenoemde budgetten zijn per persoon per dag. In de categorie ‘Budget’ verblijf je in eenvoudige hostels, zul je soms zelf eten moeten klaarmaken en doe je goedkopere activiteiten. Bij het dagbudget ‘Standaard’ beschik je over een privékamer (eventueel in een hostel) en kun je lekker uit eten.

De beste reisperiode(n)

Kroatië is de laatste jaren erg populair geworden en in de zomermaanden is het er op de toeristische plekken dan ook behoorlijk druk. Wil je bijvoorbeeld naar de Plitvice meren of een van de bekendere steden? Vermijd dan juli en augustus en kom in het voor- of naseizoen als je de mogelijkheid hebt. In mei, juni en september zijn de hotspots minder druk en is de temperatuur bovendien ook een stuk aangenamer.

Booking.com

Of meld je aan voor AirBnB en vind unieke slaapplekken in Kroatië