Een weekend in Singapore: wat kost dat?

Singapore staat bekend als een dure stad om te bezoeken. Maar klopt dit wel? Wij besloten vrij spontaan om een weekendje door te brengen in de stad en hebben al onze uitgaven van dat weekend bijgehouden. In dit artikel geef ik je een idee van wat het kost om een weekend van 3 nachten en vier dagen in Singapore door te brengen.

Toen we besloten naar Singapore te gaan, waren we al een paar weken op Maleisisch Borneo geweest en was het tijd voor een andere omgeving. Singapore was voor ons een perfecte side-trip en bovendien zouden we vervolgens makkelijk met de trein terug kunnen naar Kuala Lumpur.

Tijdens al onze trips, proberen we ons aan een budget te houden. We zijn zeker geen ultieme budget reizigers, maar we geven ook niet meer geld uit dan we nodig vinden. Daarbij vinden we een beetje luxe op z’n tijd wel prettig. Je zou ons flashpackers kunnen noemen 😉 .

Wat kost een weekend in Singapore?

Zoals gezegd reizen we zo comfortabel mogelijk binnen de grenzen van ons budget. We skippen meestal de goedkopere dorms, maar doen over het algemeen ook geen heel dure activiteiten. In Singapore hebben we wel een aantal prijzige bezienswaardigheden bezocht, zoals Gardens by the Bay en het Art Science Museum. Maar we hebben bijvoorbeeld niet in restaurants gegeten en ook geen alcohol gedronken. Een kort overzichtje van onze kosten:

 • Accommodatie: €170,- (3 nachten)
 • Eten: €105,-
 • Vervoer: €68,-
 • Bezienswaardigheden: €61,-
 • Overig: €25,-

Totaal hebben we €429,- uitgegeven voor drie nachten en vier dagen in Singapore. Dit is zonder vluchten, maar inclusief treinkaartjes naar Johor Bharu (Maleisië) van ongeveer €7,-. Totaal hebben we €107,- per dag uitgegeven voor twee personen. Dat komt neer op ongeveer €53,- per persoon per dag.

Budget voor een weekend in Singapore

Accommodatie: €170,-

We overnachtten in het Cube boutique capsule hotel in de wijk Kampong Glam. Dit is technisch gezien een dorm met verschillende ‘capsules’ waar je in slaapt. We betaalden €57,- per nacht inclusief ontbijt. De capsule was oké, niets bijzonders. Lang niet zo geluiddicht als ze beweren op Booking.com, maar voldoende opbergruimte onder de capsule voor je tas, een comfortabel bed én het hostel ligt op een prima locatie.

Budget reizen in Singapore
Best gezellig, zo’n capsule

Er zijn goedkopere (en natuurlijk ook duurdere) overnachtingsmogelijkheden beschikbaar.

Eten: €105,-

Wij waren echt positief verrast door het eten in Singapore. We hadden verwacht dat het super duur zou zijn, maar dat viel reuze mee. Natuurlijk, €105,- in 4 dagen is zeker niet niets, maar we hebben dan ook niet extreem op ons budget gelet. Daarnaast is een groot deel van onze uitgaven aan eten op onze laatste ochtend uitgegeven. We besloten het ontbijt van het hostel te skippen en een super populair ontbijttentje in de buurt uit te proberen: Tolido’s Espresso Nook. Voor het ontbijt hier moesten we zo’n €28,- neertellen. Maar het was het waard!

Verder hebben we voornamelijk bij hawker centers gegeten. Deze vind je door de hele stad en het zijn eigenlijk gewoon foodhallen maar dan voor streetfood, dus een stuk goedkoper dan de hippe in Nederland 😉 . Een maaltijd voor twee personen kost hier ongeveer 8 tot 12 euro. Overdag kochten we vaak zoete en hartige broodjes bij een van de vele ‘breadshops’ in de stad. Niet zo goed als het brood in Europa, maar voor een Aziatische stad best prima.

Vervoer: €68,-

Tijdens onze eerste dag in Singapore hebben we voornamelijk Grab (de Aziatische Uber) gebruikt. Pas later kwamen we er achter dat het goedkoper (en eigenlijk net zo makkelijk) is om met het openbaar vervoer te gaan. Je kunt een Singapore Tourist Pass aanschaffen,  daar betaal je €6,50 (voor 1 dag), €10,50 (2 dagen) of €13 (3 dagen) voor en vervolgens kun je onbeperkt reizen met de bus en de MRT (mass rapid transport). Je betaalt ook nog een borg voor de kaart van €6,50. Maar dat geld krijg je terug zodra je je kaart weer inlevert aan het einde van je trip.

Bezienswaardigheden: €61,-

Omdat we niet al te veel geld wilden uitgeven, hebben we slechts twee van Singapore’s bekende bezienswaardigheden bezocht. We waren heel erg benieuwd naar het Cloud Forest en de Flower Dome in Gardens by the Bay, dus hebben we die €36,50 voor twee kaartjes neergeteld. Die tickets zijn trouwens wel de hele dag geldig, dus je kunt zo vaak in- en uitlopen als je zelf wilt. Zorg wel even dat je een stempel krijgt als je naar buiten gaat.

We wilden ook graag de SkyWalk doen, maar helaas was die op het moment dat wij er waren dicht omdat er kans was op onweer. Als je wel een kaartje koopt (voor €5,20 per persoon), kun je deze helaas wel maar één keer gebruiken.

Ook het Art Science museum stond op ons lijstje. De tickets van €12,40 per stuk vonden we aan de dure kant en achteraf gezien vonden we het museum het geld niet waard. Het is behoorlijk klein en er zijn maar weinig echt indrukwekkende dingen te zien. Met kinderen kan ik me voorstellen dat het trouwens wél weer leuk is. Voor hen zijn er veel interactieve dingen om te doen. Maar heb je een krap budget en twijfel je? Dan zou ik deze overslaan.

Kun je Singapore bezoeken met een klein budget?

Mede door alle ‘horrorverhalen’ over hoe duur Singapore is, zijn de prijzen ons 100% meegevallen. Ik denk dan ook dat je deze prachtige Aziatische stad zeker ook met een wat krapper budget kunt bezoeken. Hou wel in je achterhoofd dat de stad duurder is dan andere plekken in Zuid-Oost Azië en dat je je budget dus wel ietsje omhoog moet bijstellen. Als je Singapore wilt bezoeken met een krap budget, zou je ongeveer dit uitgeven:

 • Hostel: €26 per nacht
 • Food: €8
 • Vervoer: €5
 • Bezienswaardigheden: €0

Wat betekent dat je in Singapore kunt reizen voor ongeveer €39 per dag per persoon. Behoorlijk goedkoop, toch?

Gratis dingen om te doen in Singapore

Eén van de kostenposten waar je gigantisch op kunt besparen zijn de bezienswaardigheden. Gelukkig kun je in de stad ook heel veel gratis ondernemen. We zullen hier nog dieper op in gaan in een aparte blog, maar dit geeft je alvast een idee:

 • Wandel door downtown Singapore
 • Verken de gratis delen van Gardens by the Bay (niet het Cloud Forest of de Flower Dome)
 • Geniet van de lichtshow van Gardens by the Bay
 • Geniet van de lichtshow van Marina Bay Sands
 • Wandel over het Formule 1 circuit
 • Ga windowshoppen in Shoppes
 • Ontdek Little India, Chinatown en Kampong Glam
 • Wandel tussen de bomen bij het Mac Ritchie Reservoir
 • Fotografeer die beroemde skyline met zonsondergang vanaf het pad voor Esplanades of vanaf de Helix bridge
 • Geniet van gratis entertainment bij het Esplanade Outdoor Theatre
 • Relax op de stranden van Sentosa

Singapore on a budget

Wat is een redelijk budget voor een weekend in Singapore?

Ik zou zeggen dat je met een budget van ongeveer €450,- een heel eind komt. Je kunt dan natuurlijk niet all out gaan, maar je kunt wel lekker eten én een paar van Singapore’s duurdere highlights bekijken. Als je eventueel wat minder wilt uitgeven aan de accommodatie hou je meer over voor bijvoorbeeld andere bezienswaardigheden zoals de Singapore Flyer of een bezoek aan het Skydeck van het Marina Bay Sands hotel.

Wil je een privékamer, dan betaal je daar vanzelfsprekend iets meer voor (gemiddeld vanaf €70,- per nacht). En als je meer wilt uitgeven, tja dan geldt in Singapore: the sky is the limit. Letterlijk, want een kamer in het iconische Marina Bay Sands kost je minstens €250,- per nacht.

Concluderend, is reizen in Singapore duur?

Hoewel we meer hebben uitgegeven dan in Maleisië, is het nog steeds prima mogelijk om met een klein budget Singapore te ontdekken. Het is bijvoorbeeld veel goedkoper dan een citytrip naar een gemiddelde Europese stad (de vlucht ernaartoe buiten beschouwing gelaten natuurlijk). Je kunt er superveel gratis doen, voor 13 euro reis je drie dagen lang onbeperkt met het OV en in de hawker centers kun je fantastisch lekker eten voor een prikkie. Ik zou Singapore geen budget bestemming noemen, maar de prijzen zijn er zeker niet zo exorbitant hoog als veel mensen denken.

Ben jij wel eens in Singapore geweest? Wat vond je van de prijzen?

Een weekend in Singapore - dit zijn onze uitgaven—————

Disclaimer: Dit artikel bevat affiliate links. Dat betekent dat wij een kleine vergoeding krijgen als jij iets aanschaft via deze links. Geen zorgen, je betaalt hiervoor niets extra’s!

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer avonturen