7 tips om je backpack praktisch in te pakken

Goed, je gaat op reis met je backpack. Je hebt uitgezocht wat je mee gaat nemen, maar nu komt het belangrijkste: je backpack inpakken. De indeling van je tas hangt voor een belangrijk deel af van het soort reis dat je gaat maken, maar met deze tips ben je sowieso klaar voor vertrek!

Backpack inpakken = keuzes maken

Het is een beetje een open deur, maar tegelijkertijd ook een grote valkuil waar we zelf ook nog geneigd zijn in te trappen: onderschatten hoe zwaar je rugzak aanvoelt na een paar uur struinen door straatjes of in de natuur. Ga je je backpack inpakken, bepaal dan welke spullen je écht nodig hebt en wat luxe of gemak is. Je kan op reis altijd nog iets bijkopen. Spullen weggooien omdat je tas te zwaar is, is behoorlijk zonde.

Belangrijkste binnen handbereik

Voordat je begint met je backpack inpakken, is het handig om te bedenken wat je binnen handbereik wilt hebben. Dit kan bijvoorbeeld afhangen van het weer (regenkleding, warme kleding, zonnebrandcrème), maar ook van de activiteiten die je gaat ondernemen. Wil je bijvoorbeeld een  avontuurlijke tocht maken? Dan is het handig om een EHBO-set binnen handbereik te hebben. Denk hier goed over na bij het inpakken. Je tas helemaal leeg moeten trekken voor iets kleins en vervolgens weer moeten inpakken is geen pretje.

Gewichtsverdeling

Naast dat je bij het inpakken van je tas rekening houdt met wat je binnen handbereik wilt hebben, is ook de verdeling van het gewicht in je tas belangrijk. Dit kan je veel comfort opleveren! Een verkeerde gewichtsverdeling kan daarnaast ook slecht voor je rug zijn. Het meest ideale is om de zwaarste voorwerpen zo dicht mogelijk bij het midden van je rug te hebben. Je kan dit vergelijken met een emmer water die je vasthoudt: wanneer voelt die zwaarder, als je die met gestrekte armen vasthoudt of met gebogen armen dichtbij je lichaam? Dit is ook de reden dat het vak voor een drinksysteem altijd tegen het ruggedeelte van de backpack zit.

Een handig trucje om te checken of je backpack een beetje gunstig is ingepakt: kijk of je backpack zelfstandig rechtop kan blijven staan. Je eigen gevoel is altijd het belangrijkst, maar wij vinden dit altijd wel een handige check om te controleren of de gewichtsverdeling goed is.

Optimale gewichtsverdeling in je rugzak
Optimale gewichtsverdeling in je rugzak

Benut elk beetje ruimte

Wees creatief met je backpack inpakken. Vooral met kleine spullen kun je nog verbazingwekkend veel ruimte besparen! Wanneer je bijvoorbeeld een extra paar schoenen meeneemt, kan je hier prima sokken en/of ondergoed in kwijt. Kleding die je oprolt, is makkelijker in een leeg hoekje van je tas te proppen dan dat keurig opgevouwen stapeltje kleding. Daarnaast kreukelt je kleding op deze manier ook minder dan wanneer je het opvouwt.

Werkt de link niet? Klik hier om de video op YouTube te bekijken.

Size does matter

Je ziet ze vast wel eens bij de tandarts liggen: kleine tubetjes tandpasta om uit te proberen. Ideaal voor op reis! Het is de moeite waard om op zoek te gaan naar kleine verpakkingen, flesjes, tubes etc. Het scheelt je zowel ruimte als gewicht in je tas. Je kan ook kleine hervulbare flesjes/tubes kopen die je zelf kunt vullen. Extra handig is dat je deze ook mee kunt nemen in je handbagage als je vliegt.

Spullen bij elkaar gezocht? Bepaal of je dit allemaal écht nodig hebt tijdens je reis

Voorkom grote spullen op de buitenkant van je tas

Veel backpacks zitten vol met riempjes, gespjes etc. Hartstikke handig, maar hang je tas niet helemaal vol met allerlei grote spullen, probeer zo veel mogelijk gewoon ín je tas mee te nemen. Waarschijnlijk zit er een regenhoes bij je backpack die bij het formaat van je tas past. Wanneer je je tas volhangt met bijvoorbeeld een matje, een slaapzak of een tent, loop je het risico dat je regenhoes niet meer over je hele tas past. En als er iets vervelend is, is het wel natte spullen! Mocht je toch spullen meenemen op de buitenkant van je tas, controleer dan voor je weggaat of je regenhoes nog wel goed past.

Ook handig!

Onze eigen backpacks kunnen naast de standaard opening aan de bovenkant, aan de voorkant geopend worden. Sinds we dit hebben willen we eigenlijk niet meer anders. Je kunt veel makkelijker bij je spullen wanneer je iets nodig hebt dat dieper in je tas zit. En tijdens het inpakken kun je veel gemakkelijker die kleine, loze ruimtes opvullen!

Om nóg meer ruimte besparen kun je ook compressiezakken of vacuümzakken gebruiken voor je spullen. Hiermee minimaliseer je niet alleen het volume van je spullen, maar kun je tegelijkertijd je tas beter ordenen.

Hoe pak jij je backpack in voordat je op reis gaat? Deel jouw tips & tricks hieronder!

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer avonturen