Verdwalen op vakantie: avontuurlijk op reis met Get Lost

De meeste mensen doen tijdens hun vakantie hun best om níet te verdwalen. Hoe anders is dat bij Get Lost! Boek je een reis met dit reisbureau, dan is het juist de bedoeling dat je de weg kwijt raakt. Je wordt gedropt op een onbekende bestemming of the grid en krijgt alleen datgene wat je nodig hebt om je weg naar de bewoonde wereld terug te vinden… Hoe tof is dat?!

 

Oké, ik snap dat niet iedereen staat te springen om in the middle of nowhere gedropt te worden met alleen het broodnodige, maar het lijkt mij een ontzettend gave ervaring. Je bent volledig op jezelf aangewezen en ik denk dat de reis daardoor ook goed is voor je persoonlijke ontwikkeling. Om steviger in je schoenen te staan en minder te twijfelen aan je eigen kunnen. Nu zijn de reizen die wij maken over het algemeen sowieso een confrontatie met mezelf en mijn eigen grenzen, maar van vrijwel elke reis die ik maak, leer ik iets over mezelf. Ben je klaar voor een next level experience en ben je niet bang om jezelf tegen te komen op reis? Dan kan dit volgens mij een geweldige ervaring zijn. 

Soms moet je verdwalen om jezelf terug te vinden

Het meest spannende aan dit avontuur? Als reiziger weet je niet waar je gedropt gaat worden. Je kan je niet voorbereiden en ontdekt je bestemming pas op het moment dat je uit het privévliegtuigje of de helicopter stapt. Op de website van Get Lost kun je wel alvast een aantal voorbeelden zien, maar die lijst is behoorlijk vaag. Opzettelijk natuurlijk, want anders is het verrassingselement weg.

 

Get Lost: hoe werkt het? 

Get Lost is een initiatief van het Britse reisbureau Black Tomato. Een club die reizen nét even anders aanpakt dan het gemiddelde bureau. Get Lost is daar een mooi voorbeeld van. Als je je hebt aangemeld voor zo’n avontuurlijke reis, krijg je je eigen Get Lost reisexpert voor een eerste consult. In dit gesprek probeert de reisexpert er door vragen achter te komen wat je niveau is en hoe sterk je mentaal en fysiek bent. Je kunt een omgeving kiezen die je het meest aanspreekt (jungle, woestijn, bergen, kust of ijs), of op een voor jou compleet onbekende plek gedropt worden.

 

 

Ben je bang dat je nog niet over de benodigde vaardigheden beschikt om zo’n avontuurlijke reis te maken? Als het nodig is, krijg je van tevoren óf op locatie trainingen om je basisvaardigheden te verbeteren. Je krijgt een zendertje mee waarmee de reisorganisatie altijd kan zien waar je bent. Onderweg kom je langs een aantal checkpoints, zodat je in ieder geval weet dat je in de goede richting loopt. Het expeditieteam van Black Tomato houdt altijd een oogje in het zeil. Je zult ze in principe nooit zien, maar het feit dat ze er zijn is natuurlijk prettig.

 

Het doel van zo’n extreme reis is volgens Black Tomato dat het een enorm gevoel van voldoening geeft voor jou als reiziger. Je leert jezelf beter kennen en ontdekt vaardigheden bij jezelf waarvan je niet wist dat je ze had. Om dat gevoel nog wat te versterken, word je met open armen én een feestje (uiteraard op de manier die jij prettig vindt) ontvangen als je je weg naar de beschaving hebt teruggevonden.

 

Wat denk je, zou dit wat voor jou zijn?

 

Foto’s: Black Tomato

Delen:

21 reacties

 1. Hoe tof is dat?! Supertof! Ben altijd wel in voor een beetje avontuur. 😉 Ben wel benieuwd naar de kosten van zoiets, want met vliegtuigen en/of helikopters gedropt worden klinkt niet erg goedkoop. En hoe lang duurt die reis dan?

  1. Haha, ja dat dacht ik ook inderdaad! Daar zijn ze bewust héél vaag over op hun website denk ik 😉 Hoe lang het duurt is volgens mij gewoon afhankelijk van wat je hebt aangegeven tijdens het eerste gesprek. Maar als je écht in de middle of nowhere gedropt wordt, kan het nooit een superkorte reis worden.

 2. Wow! Mijn eerste reactie was: “no way dat ik dat ooit zou doen”, maar hoe verder ik las, hoe meer ik dacht… “mmm… het zou in ieder geval wel the adventure of a lifetime zijn”…
  Ik ga er sowieso vanuit dat het niet goedkoop zal zijn 🙂 (ik vermoed ook al naar verzekering :-p).
  Wel eentje om te onthouden…

  Ga je zelf met hen weg?

 3. Doet me denken aan de droppings die we met de jeugdbeweging maakten, maar dan nog spannender! Lijkt me een hele ervaring! Bedankt voor de mooie tip. Misschien wordt dit wel één van mijn volgende zomervakanties!

 4. O wow, dat lijkt me echt super gaaf, maar ook wel heel erg spannend! Hoewel wij geregeld backpacken of ter plekke zelf alles regelen weet ik meestal wel ongeveer waar ik aan begin. Wel fijn om te horen dat ze je met een zendertje in de gaten kunnen houden en dat je langs checkpoints komt.

 5. Wat een ontzettend tof concept. Lijkt me superleuk om een keertje te doen.. en het zou helemaal gaaf zijn als er ook een beetje survivallen aan de pas moet komen!

 6. Wat een tof idee. Niks voor ons, want met kids wil je echt niet op zo’n manier reizen, maar ik kan me voorstellen dat het een onwijs gave uitdaging is als duo of alleen. In elk geval lekker je grenzen verleggen.

 7. Grappig idee, maar toch niet helemaal mijn ding. Mijn gezondheid is niet 100%, ik zou niet helemaal op m’n lichaam vertrouwen….

  Ergens gedropt worden en dan zonder grote fysieke uitdaging de weg terug vinden lijkt me echter tof!

 8. Ik ben niet het sportieve type, dus mij ergens droppen en hopen dat ik weer thuis kom is geen optie. Maar het concept op zich spreekt me wel aan. 20 jaar geleden zou ik meteen geboekt hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer avonturen