Overzicht: WiFi wachtwoorden van vliegvelden over de hele wereld

Wat is één van de eerste dingen die je doet als je urenlang op een vliegveld moet rondhangen? Waarschijnlijk op zoek naar gratis WiFi om de tijd te doden. Ondanks dat het 2017 is en 3G, 4G en WiFi niet meer weg te denken zijn, bieden nog lang niet alle vliegvelden gratis WiFi aan. Op veel vliegvelden zit je met een tijdslimiet, of moet je flink je portemonnee trekken om een paar uur WiFi te mogen gebruiken. De oplossing? WiFi wachtwoorden van vliegvelden over de hele wereld!

 

Anil Polat, de blogger achter foXnoMad, was het gebrek aan WiFi op vliegvelden waarschijnlijk ook zat en heeft hier slim op ingespeeld. Hij heeft een app ontwikkeld en een kaart gemaakt waarmee je altijd het wachtwoord kan vinden van het dichtstbijzijnde WiFi netwerk op het vliegveld waar je bent.

Alle WiFi wachtwoorden van vliegvelden offline beschikbaar in één app

WiFox is een superhandige app waarmee je de Wifi wachtwoorden van vliegvelden over de hele wereld gemakkelijk kunt opzoeken. Via een kaart zoek je het vliegveld waar je bent op, zoom je hierop in en zie je meteen alle beschikbare WiFi netwerken die er in de buurt zijn. Naast WiFi wachtwoorden, worden er bij sommige netwerken ook handige tips gegeven, zoals bijvoorbeeld waar het signaal het sterkst is. Deze handige informatie komt wel met een klein prijskaartje: in de App Store kost de app €2,29 en in de Google Play Store €2,19.

 

WiFox - WiFi wachtwoorden van vliegvelden

Gratis WiFi wachtwoorden op de kaart

In plaats van de app aan te schaffen, kan je ook de onderstaande kaart gebruiken. Deze geeft de beschikbare WiFi netwerken op de verschillende plekken van het vliegveld alleen niet zo gedetailleerd weer als WiFox. Daarnaast heb je er WiFi voor nodig. Maar als je op een netwerk met een tijdslimiet zit, kan je de kaart mooi gebruiken om een netwerk zonder beperkingen te zoeken.

 

Up-to-date informatie

In WiFox kan je per netwerk aangeven of de gegeven informatie klopt of dat deze een update nodig heeft. Daarnaast vraagt Anil (de ontwikkelaar van de app) iedereen om nieuwe of gewijzigde wachtwoorden in de comments van zijn blog te plaatsen. Op deze manier zorgt hij ervoor dat zowel de app als de kaart altijd zo up-to-date mogelijk blijven. Dat maakt die lange wachttijden op het vliegveld voor ons een stuk draaglijker! Weet jij trouwens wat er gebeurt als je vlucht helemaal geannuleerd wordt

Delen:

7 reacties

    1. Haha join the club! Ik ook niet 😀 Ik was zelf ook blij met de ontdekking van deze app en pagina. Ik heb het op Schiphol al uitgeprobeerd en het werkt echt goed!

    1. True, Netflixen o.i.d. zit er vaak niet in nee, maar wat praktische zaken regelen of wat berichten versturen lukt altijd wel, daar zijn we altijd al blij mee 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer avonturen