6 redenen waarom Kefalonia het mooiste Griekse eiland is

Prachtige natuur, parelwitte stranden en pittoreske dorpjes… Kefalonia is niet voor niets één van de mooiste Griekse eilanden. Toch is het bij lange na niet het meest toeristische eiland van Griekenland; iets waar ik behoorlijk blij van wordt tijdens een vakantie. Maar het gebrek aan toeristen is niet de enige reden om dit eiland te bezoeken. In dit artikel vijf redenen waarom Kefalonia het mooiste Griekse eiland is. 

 

Kefalonia is met zijn oppervlakte van 782 km2 het grootste Griekse eiland in de Ionische zee. En dat maakt het eiland ideaal om met een auto te verkennen. Op deze manier heb je alle vrijheid om de meest bijzondere plekjes van dit Griekse eiland op je gemak te verkennen. Nog niet helemaal overtuigd waarom je naar Kefalonia zou gaan? Lees maar mee:

1. De parelwitte stranden

Kefalonia zit vol met prachtige, witte stranden en mooie baaien met een azuurblauwe zee. Myrtos Beach is waarschijnlijk het meest bekende strand van het Griekse eiland en dat is niet voor niets. Vanaf boven heb je het allermooiste uitzicht over de baai én de weg vol haarspeldbochten die naar Myrtos Beach leidt.

 

Myrtos Beach van boven

Een azuurblauwe zeeMyrtos Beach van boven

 

Maar Myrtos Beach is niet het enige mooie strand van Kefalonia. Verspreid over het hele eiland vind je allerlei prachtige stranden en kleine baaitjes. Helemaal in het noorden van het eiland, vind je nog een prachtig strand. Het ligt in het verlengde van Xi Beach, wat een ontzettend druk strand is. Wil je iets meer rust, neem dan een paar afslagen eerder en rij richting de kust. Vlakbij Megas Lakkos Beach ligt een prachtig stukje strand. Het zand is bijna rood en steekt heel mooi af tegen de witgrijze kleirotsen. Bovendien zorgen de rotsen ervoor dat er speciale mineralen in het zand zitten. Mensen gebruiken het als een natuurlijk kleimasker.

 

Griekenland Dutchies AbroadBaai op Kefalonia

2. Het fantastisch uitzicht op de hoogste berg van Kefalonia

Met een hoogte van 1.628 meter is de Ainos niet alleen de hoogste berg van Kefalonia, maar de hoogste top van alle Ionische eilanden. De berg ligt middenin een nationaal park en is omringt door de Kefaloniaanse spar “Abies cephalonica” en andere planten die nergens anders voorkomen. De weg naar de top levert al een prachtig uitzicht op het eiland. Bovenop de berg staat een weerstation dat het uitzicht een beetje belemmert, maar loop je de andere kant op, dan word je getrakteerd op het ene na het andere mooie uitzicht. Het weer kan hierboven overigens wel snel omslaan. Voor je het weet zit je middenin een wolk en is het opeens hartstikke koud. Handig dus om wat extra kleding mee naar boven te nemen. De bergtop is zowel te voet als met de auto of fiets via de weg te bereiken.

 

Weg naar beneden

Ainos bergAinos in de wolkenDe hoogste berg van KefaloniaUitzicht vanaf Ainos

3. De pittoreske dorpjes

Op Kefalonia barst het van de authentieke vissersdorpjes. Heerlijk om daar lekker doorheen te wandelen en te genieten van een Griekse maaltijd of een lokaal wijntje (de wijn op Kefalonia is uitstekend!). Eén van de mooiste dorpjes op het eiland is Assos. Makkelijk te bereiken is dit plaatsje echter niet. Van ver zie je Assos al liggen, op het gelijknamige schiereiland. Tal van haarspeldbochten volgen voordat je uiteindelijk in het kleurrijke dorpje aankomt. Het ligt prachtig tussen twee baaien en de pastelkleurige huizen steken prachtig af tegen de azuurblauwe zee en groene bossen. Assos heeft een klein haventje waar je prima kunt zwemmen in het heldere water. Op het gezellige plein vind je gezellig restaurantjes waar je de omgeving even helemaal in je op kunt nemen. Helemaal in het noorden van Kefalonia ligt het plaatsje Fiskardo, volgens velen het mooiste dorpje van het eiland. Zelf vind ik het ‘jetset gehalte’ hier een beetje te hoog. De haven ligt vol met dure boten, maar gelukkig is het dorpje zelf wél prachtig. De kronkelende straatjes, kleurrijke huisjes en rustieke pleintjes zijn heel fotogeniek!

 

Assos in de verteHet schiereiland AssosDe baai van AssosDe haven van AssosUitzicht vanaf het kasteel van AssosOude pizzaoven in een dorpje

4. Het ondergrondse meer

Een ondergronds meer heeft voor mij altijd iets magisch. Op Kefalonia is het meer van Melissani een toeristische trekpleister. Ondanks dat je waarschijnlijk niet de enige bent op deze plek, is het meer toch een bezoekje waard.Het meer is 200 m2 groot en omdat de bovenkant van de grot vroeger deels is ingestort, is er binnen een prachtige lichtinval. De zon zorgt ervoor dat het meer er op verschillende momenten van de dag heel anders uitziet. De kleuren zijn op hun mooist tussen 12 en 15 uur.

 

Ondergronds meer KefaloniaBootjes in het meer van MelissaniMeer van MelissaniBootje in het meer van Melissani

5. De zonsondergang bij de vuurtoren

Een van de mooiste plekken om te genieten van een zonsondergang, is bij de vuurtoren van Agi Theodori. De vuurtoren ligt vlakbij de hoofdstad Argostoli. De zuilen zorgen ervoor dat het bouwwerk meer op een tempel lijkt dan op een vuurtoren. Ga voor zonsondergang naar de vuurtoren en geniet van een prachtig uitzicht op het schiereiland Paliki én de ondergaande zon.

 

Ondergaande zon bij de vuurtoren van KefaloniaOndergaande zon in Kefalonia

6. Een gezellige hoofdstad

Argostoli is de hoofdstad van Kefalonia. De kleine stad ligt in een prachtige baai en heeft een levendig centrum.Op het centrale plein vind je allerlei gezellige terrasjes, cafés en een aantal musea. Er is een leuke winkelstraat en een boulevard, waar je vaak de grootste, meest luxueuze jachten kunt bewonderen. Vanaf de boulevard kun je ook de Drapanos-brug zien liggen. Deze brug is gebouwd in 1813 en is 900 meter lang en loopt helemaal naar de andere kant van de baai. Met een beetje mazzel spot je op de brug of vanaf de kant een dikkopschildpad! Als de vissers hun vers gevangen vis naar de stad brengen, zwemmen deze schildpadden vaak achter hen aan. Ze eten de restantjes vis die de vissers achterlaten.

 

Argostoli vanaf de brug

Delen:

2 reacties

  1. Kefalonia ziet eruit als een geweldig eiland! Daar wil ik graag genieten van de mooiste stranden, een schildpad spotten en naar dat ondergrondse meer. Ik had nog niet echt gehoord van dit eiland, maar nu staat ie op mijn wishlist!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer avonturen