Onze volgende uitdaging: de Alpe Adria Trail lopen!

Tijdens het hiken in ons favoriete land, Slovenië, viel ons een paar jaar geleden opeens een logo met bewegwijzering op. Het logo was redelijk opvallend, maar wat ons vooral nieuwsgierig maakte, was dat we het op behoorlijk uiteenlopende plekken in Slovenië tegenkwamen. Onze nieuwsgierigheid was gewekt en van het een kwam het ander… En nu, hebben we een nieuw avontuur op de planning staan: de Alpe Adria Trail in één keer lopen.

Het logo bleek namelijk de bewegwijzering van de Alpe Adria Trail te zijn. Een wandeling van 701 kilometer, van Oostenrijk naar Italië. “Heftig!” was onze eerste reactie. Maar, we bleven we beiden ook nieuwsgierig. Dat werd fantaseren en geleidelijk ging het over in een plan. Voor we het wisten, waren we bezig met praktische zaken als: Hoe plan je zo’n lange afstandswandeling? Hoe doe je dat met overnachten? Hoe is het pad… En nu? We lopen in 2023 samen de Alpe Adria Trail in zijn geheel (plus een beetje extra)!

 

Het logo dat ons nieuwsgierig maakte

Wat is de Alpe Adria Trail?

De Alpe Adria Trail is een lange afstandswandeling van 701 kilometer, 37 etappes, die van de Grossglockner in Oostenrijk door Karinthië, via Slovenië naar Muggia in Italië loopt.

De Alpe Adria wordt relatief veel gelopen, maar vrijwel altijd opgedeeld. Mensen kiezen er vaak voor om een aantal etappes te lopen en vervolgens weer naar huis te gaan. Om vervolgens tijdens een volgende vakantie de draad weer op te pakken waar ze gebleven waren.

https://youtu.be/JBut0_kHUT4

De bekende Rundtour van de Alpe Adria Trail lopen

Het bekendste deel van de Alpe Adria Trail is de Rundtour, het “bonusrondje” van 128 kilometer verdeeld over 7 etappes waarbij je door alledrie de landen loopt en zo’n 12.000 hoogtemeters aflegt. Een gave wandeling die door veel mensen gelopen wordt, aangezien deze over het algemeen goed in één vakantie te plannen valt.

De route: 

Maar wij willen meer!

De spectaculaire Rundtour is daarentegen weer geen onderdeel van de reguliere route van de Alpe Adria Trail. Lastig, want wij willen eigenlijk best of both worlds…

Ons plan? We voegen het rondje toe aan de reguliere route én lopen ‘m in één keer van A tot Z! Dit betekent dat we volgens de originele route vanaf de Faaker See omlaag lopen naar Kranjska Gora in Slovenië, en hier afbuigen naar het westen om de Rundtour te lopen. Deze komt vervolgens weer uit bij de Faaker See. Het stuk naar Kranjska Gora lopen we dan nog een keer. Het gebied rondom Kranjska Gora kennen we goed én is adembenemend mooi. Dus die extra kilometers lopen we met plezier.

We willen de Alpe Adria Trail lopen op een zo zelfstandig mogelijke manier. Dat betekent dat we de gehele tocht onze eigen spullen mee hebben in onze rugzak. Kamperen is heel beperkt mogelijk, dus we zullen wel voornamelijk in hotels, hostels, herbergen en hutten overnachten.

Alpe Adria Trail hike

 

Foto gemaakt door HIGHLANDER Slovenia

Werk aan de winkel

Dit alles vergt aardig wat voorbereiding. Planning, logistiek, accomodaties, fysieke voorbereiding, zorgvuldig en kritisch bepakking uitzoeken, back-up plannen maken… allemaal zaken waar we je in mee willen nemen op onze website en via ons Dutchies Outside Instagram account!

Samenwerken?

Voor deze uitdaging zijn we ook op zoek naar toffe samenwerkingen en sponsoring. Heb je interesse om bij ons aan te haken bij de Alpe Adria Trail? Laat het ons weten via onderstaand contactformulier, en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer avonturen