Een wereldkaart: musthave voor iedere reiziger

Als reiziger ontdek je natuurlijk het liefste nieuwe bestemmingen. Maar voor de meeste van ons geldt jammer genoeg: je kunt niet altijd onderweg zijn. Gelukkig kun je thuis alvast lekker dromen over nieuwe reizen die je nog wilt maken en hoe doe je dat beter dan met een mooie wereldkaart? 

 

We nemen niet zo heel vaak souvenirs mee uit de landen die we bezoeken, vaak omdat we reizen zonder al te veel bagage. Maar eenmaal weer thuis vind ik dat best wel eens jammer. Mooie souvenirs geven je je huis net dat beetje extra en zorgen dat je óók als je thuis bent kunt nagenieten van je reizen. Een andere manier om weg te dromen van verre bestemmingen en mooie reizen, is met een wereldkaart. Ik vind een wereldkaart een mooie toevoeging voor in je huiskamer, hal of slaapkamer. Je kunt uit zo veel ontwerpen en stijlen kiezen en daardoor is er altijd wel eentje die bij jou en je interieur past. 

Een wereldkaart met een functie

Maar een wereldkaart hoeft niet alleen mooi te zijn, er zijn namelijk ook functionele kaarten. Want hoe handig Google Maps ook is, het is toch veel leuker om je reis ‘offline’ op een kaart te plannen? Zeker als je een wereldreis gaat plannen is het leuk om te zien hoe je reis steeds meer vorm krijgt. Dat kan bijvoorbeeld met een kaart op kurk, waar je pinnetjes in kunt steken. Je kunt er ook nog een touwtje tussen spannen om zo je route duidelijk te maken. Een scratchmap is ook een leuke manier om te laten zien welke landen je al bezocht hebt. 

 

Maar wat voor kaart kies je?

Welke kaart je kiest, hangt natuurlijk af van de stijl die je wilt. Er zijn zo veel verschillende mogelijkheden, van strak tot klassiek en van abstract tot een wereldkaart voor kinderen. Wij mochten van wereldkaarten.nl zelf een kaart uitkiezen. Na lang wikken en wegen kozen we voor dit exemplaar op een houten ondergrond. Maar ik zou in de toekomst ook nog graag een grote kaart of een toffe foto op een wand in m’n slaapkamer willen. Of zo’n klassieke kaart die vroeger in het klaslokaal hing.

Onze kaart

Zoals gezegd, werd het uiteindelijk een zwart-witte aquarel kaart op houten planken. Qua kleuren past deze wereldkaart bij vrijwel alles en hij staat mooi bij de grijze muur in onze woonkamer. We hadden de kaart binnen twee dagen nadat we ‘m besteld hadden binnen en we waren blij verrast door de kwaliteit van de wereldkaart. Wel vonden we het formaat (60x40cm) achteraf toch wat aan de kleine kant en denken we dat de kaart nóg beter tot z’n recht was gekomen als we een maatje groter hadden besteld. 

 

Wereldkaart op hout

 

Heb jij thuis al een wereldkaart aan de muur hangen? Bij Wereldkaarten.nl vind je er eentje voor ieder interieur. Ga je voor een abstracte wereldkaart? Is een klassieke kaart iets voor jou? Of wil je toch het liefste een scratch map? 

 

Disclaimer: Dit artikel bevat gesponsorde onderdelen. Maar ik deel niets anders dan mijn persoonlijke mening 🙂 

Delen:

13 reacties

  1. Ik heb ook een mooie grote klassieke wereldkaart, moet hem alleen nog ophangen. Regelmatig even wegdromen waar nu weer naartoe te gaan. Al vind ik Google Maps ook heel fijn omdat je kunt inzoomen en foto’s en verdere info kunt vinden.

  2. Toen we begonnen met de plannen voor onze wereldreis hebben we een hele grote wereldkaart in de kamer gehangen. Eerst hebben we daar alles op gepint wat we wilden zien en daarna hebben we geprobeerd er logische routes van te maken. Uiteindelijk is de reis toch anders verlopen, maar het hielp wel om onze ideeën vorm te geven. En het is een fijne blikvanger en gespreksonderwerp. We hebben nog zo’n scratch kaart liggen die we nog moeten invullen. Das een leuke reminder van alle reizen en avonturen.

  3. Leuk, ik ben gek op wereldkaarten en mijn huis hangt er dan ook vol mee. Het liefst met prikkertjes met bestemmingen die nog volgen of waar we een mooie reis hebben gehad.

    1. Thanks, we hebben ook erg zitten twijfelen! Ik wil ook al een tijd een prikbord waarop je je reizen een beetje kunt visualiseren. Maar deze was wat abstracter en dat sprak ons ook weer aan 🙂

  4. Echt een must have voor de reiziger he. Wij hebben een hele grote wereldkaart in de studeerkamer hangen. Regelmatig sta ik er even voor om weg te dromen bij al die inspirerende bestemmingen die we hopelijk ooit nog allemaal eens mogen bezoeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer avonturen