Hotspot: The Halfway House in Edinburgh

Weggestopt in een van de steegjes van Edinburgh vind je een van de kleinste pubs van Schotland. De Halfway House is een traditionele pub met een paar kleine tafeltjes, knusse ‘booths’ en een kaart met slechts een handjevol lokale gerechten; een echte hotspot in Edinburgh De sfeer is er ongedwongen en je kunt er natuurlijk prima terecht voor een (lokaal) biertje. Of twee…

 

Hotspot in Edinburgh: the Halfway house
Een echte hotspot in Edinburgh: the Halfway House

De Halfway House is zo’n pub waar je straal voorbij zou lopen als je het niet kent. Hij is weggestopt halverwege de trappen van de Fleshmarket Close, een steegje tussen de toeristische ‘old town’ en het treinstation van Edinburgh. Stap je toch naar binnen bij deze kleine pub, dan is de ruime collectie aan lokale Schotse biertjes, ciders en natuurlijk whisky het eerste wat opvalt. Eten kun je hier ook, de kleine keuken is de hele dag open. De kaart is beperkt, maar dat mag de pret niet drukken. Bij de Halfway House kun je terecht voor typische Schotse gerechten als Haggis maar ook heerlijke, traditionele pasteitjes of een simpele soep. Verwacht geen culinaire hoogstandjes, maar wel gewoon goed eten tegen een redelijke prijs.

The Halfway House in Edinburgh booth

 

Eten in the halfway house edinburgh

Proefplankje met verschillende bieren

Als je de Halfway House binnenstapt kun je in één oogopslag de hele ruimte zien. Klein, maar gezellig en gelukkig was er voor ons een plekje vrij. Maar dan komt de vraag: wat wil je drinken? De keuze is er reuze en omdat wij maar niet konden beslissen welke biersoort we wilden, stelde de barman voor om een proefplankje voor ons te maken. Weet je nog niet zo goed wat voor biertje je moet kiezen, dan is dit echt een aanrader. Je krijgt drie kleinere glaasjes met drie verschillende soorten bier. Vervolgens kun je natuurlijk een normaal formaat glas bestellen van de biersoort die je het lekkerst vond. Na het proefplankje begon de barman echter over de cider die hij op de tap had en omdat we er wel nieuwsgierig naar waren, besloten we daarvoor te gaan. Man, tot op de dag van vandaag is de cider die we daar dronken de allerlekkerste die ik ooit gehad heb. Niet te zoet zoals veel ciders, maar lekker fris en smaakvol!

 

Hotspot in Edinburgh met lokale ales en een eigen whisky

De pub is klein en staat bekend om zijn brede selectie aan lokale bieren. Er zijn altijd vier verschillende soorten ‘ales’ op de (handmatig bediende) tap en ook dat aanbod kan dagelijks wisselen. Ook whiskyliefhebbers kunnen in deze pub prima terecht; ze serveren er een brede selectie aan malt whisky’s, waaronder  hun eigen Halfway House Tullibardine Malt. Je kunt er niet reserveren en met een beperkt aantal tafeltjes is de kans aanwezig dat er geen plek is. Maar een Schotse ale aan de bar terwijl je wacht is natuurlijk ook geen straf!

Heb je even genoeg van de mimespelers en de drukte van het toeristische ‘old town’? Duik even deze kleine pub in waar het lijkt alsof de tijd heeft stilgestaan en geniet van een lokaal biertje of twee en een simpele, goede maaltijd voor een paar pond in deze hotspot in Edinburgh.

Je vindt Halfway House op Fleshmarket Close. De pub is dagelijks geopend vanaf 11 uur (zondags vanaf 12.30 uur).

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer avonturen