Vijf voordelen van de Adidas Terrex hikeschoenen

Wij houden van hiken, de natuur opzoeken en verstelt blijven staan van de wonderen waar we tegenaan lopen. Reizen en hiken: die activiteiten gaan bij ons hand in hand. Naar onze mening zijn veel hikingschoenen geschikt om het maximale uit die tochten te halen. Maar de nieuwste Adidas Terrex schoenen doen er een schepje bovenop: die beschikken over heel veel waardevolle functies. 

Daarom delen wij met veel plezier vijf voordelen van deze Adidas hikingschoenen. Het Duitse sportmerk geeft overigens tientallen Terrex modellen uit, variërend van sportieve tot bergachtige schoenen en van free hikingschoenen tot modellen die klaar zijn om de meest zware weersomstandigheden het hoofd te bieden. En niet onbelangrijk: Adidas Terrex kent uitgaven voor zowel de mannelijke als de vrouwelijke liefhebbers van trails en hiken. 

Voordeel nummer 1: het gewicht. Opvallend aan de Terrex schoen is ten eerste de hoeveelheid functionaliteiten, daarover meer in deze lijst met voordelen. Verrassend genoeg blijft het gewicht van de modellen laag. Veel modellen kennen een gewicht tussen de 250 en 400 gram. Niet slecht voor een robuuste en duurzame schoen, waar hikers lang van kunnen profiteren.

Voordeel nummer 2: de Climaproof technologie. Climaproof zegt als woord al veel. Bestand tegen allerlei klimaattypen. Met behulp van het Climaproof membraan in deze Terrex-modellen houdt de schoen water tegen. Simpelweg is het gevolg dat de voeten altijd droog en zo koel mogelijk blijven. Het recept om zo lang als mogelijk van een hike te kunnen genieten.

Voordeel nummer 3: een Traxion-loopzool: Om ervoor te blijven zorgen dat de hiker grip houdt is de kwaliteit van de zool essentieel. Adidas presenteert in de Terrex-modellen een Traxion-loopzool. Die zool is vooral heel comfortabel en zorgt voor demping bij elke stap die je zet. Zowel op ruig als op vlak terrein levert dit een prettig gevoel op. Misschien nog wel belangrijker is de werking van deze hoogwaardige zool: takken, natte rotsen of glibberige vlaktes zijn geen partij voor deze zool. Traxion overwint alles om de hiker verder te brengen in de tocht. De EVA-middenzool maakt het overigens af, die zool versterkt de demping.

Voordeel nummer 4: de materialen. Adidas combineert een serie materialen in de afwerking van de schoen. Zo is het bovenwerk van textiel, is rubber verwerkt in de zool en bevatten enkele details synthetisch suède om slijtage te voorkomen. Comfort, ondersteuning, stabiliteit en duurzaamheid staan als waarden centraal bij de producten van Adidas. Dat spreekt bij de Terrex-modellen uit de gebruikte materialen. De manier waarop de schoenen zijn gevoerd zorgt er trouwens voor dat de pasvorm als natuurlijk aanvoelt. 

Voordeel nummer 5: de uitstraling. Kwaliteit staat bovenaan in de pikorde bij Adidas. Dat spreekt uit de ingezette technieken voor de Terrex schoenen, maar zeker ook uit de wijze waarop ze de schoenen samenstellen. De schoenen stralen uit dat ze elke tocht tot een einde gaan brengen en de hiker letterlijk aan de hand nemen in een nieuw avontuur. Met de Adidas Terrex-schoenen komt elke hiker nog beter voor de dag. 

———

Dit artikel is gerealiseerd vanuit een samenwerking.


Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer avonturen