11 musthave apps voor backpackers

Tijdens een reis is je telefoon ongeveer heilig. Niet zo gek, want waarschijnlijk is het je navigatie, fototoestel, vertaalmachine, notitieboekje en je device waarop je hostels boekt ineen. En zo af en toe wil je natuurlijk ook nog even contact hebben met het thuisfront. De juiste app voor al die dingen waar je tijdens het backpacken je telefoon voor gebruikt, is dan wel makkelijk! Daarom in dit artikel 11 musthave apps voor backpackers!

 

Welke apps je gebruikt hangt af van het soort reis dat je gaat maken en wat je onderweg gaat doen. Blijf je vooral in de steden? Dan is een goede offline navigatieapp onmisbaar. Ga je meer de jungle in? Dan wil je altijd zeker weten dat je je gids goed begrijpt en is een vertaalapp weer handig. Voor ons als reisbloggers, is het bijvoorbeeld handig om wifi op de vliegvelden te hebben. Een app die je toegang geeft tot de wachtwoorden van wifi-netwerken op vliegvelden is dus voor ons superchill! Deze musthave apps voor backpackers zijn sowieso handig om te downloaden voordat je op reis gaat.

Musthave app voor backpackers: Google Maps

Misschien denk je ‘duhh!’, als je Google Maps in dit rijtje ziet staan. Maar Google Maps is superhandig als je op reis bent, zeker sinds je de mogelijkheid hebt om een deel van een kaart te downloaden. Op deze manier kun je alles wat binnen dat geselecteerde gebied valt, ook offline gebruiken.

 

Download iOS | Android

 

Dutchies Abroad Musthave apps voor backpackers Google Maps

Altijd offline kaarten met Maps.me

Maps.me is een ideale app voor backpackers die niet lang op dezelfde plek blijven en liever van tevoren de kaarten van verschillende landen downloaden. Je kunt ook per gebied een kaart downloaden. Sinds een recente update is het formaat van de gedownloade kaarten flink verkleind. Handig, want zo hou je meer ruimte over voor foto’s. 

 

Download iOS | Android

 

Dutchies Abroad Musthave apps voor backpackers Maps.me

Goedkope accomodaties boeken bij Agoda

Vind de goedkoopste accomodaties tijdens je reis met de app Agoda. In de app vind je regelmatig goedkope overnachtingen, vaak zelfs nog ietsje goedkoper dan wanneer je via de website zoekt. In de app vind je vaak ook combinatiedeals met partners van Agoda. Perfect voor backpackers die hun geld graag zo efficiënt mogelijk uitgeven tijdens hun reis!

 

Download iOS | Android

 

Dutchies Abroad Agoda booking apps voor backpackers

Snel een auto of taxi in Azië met Grab

Grab is één van de musthave apps voor backpackers in Azië. Het is de Aziatische versie van Uber en is dus superhandig als je in Azië aan het backpacken bent! Met deze app boek je snel een taxi, auto of motor via je telefoon. Ideaal als je even genoeg hebt van de zoveelste overvolle bus of als je naar plekken wilt reizen die minder goed bereikbaar zijn met het openbaar vervoer.

 

Download iOS | Android

 

Dutchies Abroad Musthave apps voor backpackers Grab

Je taalgids bij de hand met Google Translate

Google Translate is de afgelopen jaren beter en beter geworden. De vertalingen zijn logischer en Google heeft ook zeker een aantal verbeteringen in de app doorgevoerd. Zo kun je de vertalingen hardop laten uitspreken, woorden en zinnen offline vertalen (wel even van tevoren het woordenboek downloaden) of variaties van een vertaling bekijken. Altijd handig als je in een restaurant zit en geen idee hebt wat er nou eigenlijk op de menukaart staat… Misschien wel de coolste functie van de Google Translate app vind ik trouwens dat je met je camera een woord kunt fotograferen en vervolgens in de app de vertaling ziet! 

 

Download iOS | Android

 

Dutchies Abroad Musthave apps voor backpackers Google Translate

Je hele reis in één handig overzicht met Trip It

In de handige app Trip It heb je een handig overzicht van al je reisgegevens. Zo heb je altijd op een rijtje waar je volgende reis naartoe gaat én kun je je reisplan gemakkelijk delen met anderen. In Trip It kun je ook al je belangrijke reisdocumenten bewaren.

 

Download iOS | Android

 

Musthave apps voor backpackers Trip It

Couchsurfing: gratis overnachten

Wil je echt goedkoop overnachten tijdens je backpack-reis? Gebruik dan de Couchsurfing app en overnacht bij locals. Een leuke manier om nieuwe mensen te ontmoeten, de cultuur van een land te leren kennen én geld over te houden voor andere dingen!

 

Download iOS | Android

 

Dutchies Abroad Musthave apps voor backpackers Couchsurfing app

Vliegtickets tegen een zo laag mogelijke prijs met Hopper

Hopper is een app die je kunt gebruiken om vluchten te boeken. Maar deze app is nét wat anders dan de andere apps waarmee je vliegtickets kunt boeken. Met Hopper kun je direct tickets boeken via de app, maar krijg je ook tips wanneer je dat het beste kunt doen om zo goedkoop mogelijk uit te zijn. Als je een vlucht gevonden hebt, laat Hopper je weten of je het beste kunt boeken of wachten. Is het beter om nog even geduld te hebben? Dan krijg je een notificatie als het wél het perfecte moment is om die vliegtickets te scoren. Volgens de makers van de app heeft Hopper in 95% van de gevallen gelijk. Lekker uitproberen dus!

 

Download iOS | Android

 

Dutchies Abroad Musthave apps voor backpackers Hopper

Hou je reis bij met Polarsteps

Polarsteps is een redelijk nieuwe app gemaakt door een Nederlands bedrijf. Met de app kun je makkelijk en snel je familie en vrienden op de hoogte houden van je belevenissen tijdens het backpacken. De app houdt bij waar je bent geweest en vervolgens kun je zelf foto’s en een reisverslag toevoegen. Omdat de app een slimme technologie gebruikt om je locatie te bepalen, verbruikt hij maar 4% van je batterij per dag. Thuisblijvers kunnen de app ook downloaden en zo op de hoogte blijven van jouw ervaringen. Als je weer thuis bent, kun je eventueel een geprint fotoboek maken van je foto’s en reisverslagen in Polarsteps: ideaal!

 

Download iOS | Android

 

Dutchies Abroad Musthave apps voor backpackers Polarsteps

Voor als de nood hoog is: Flush toilet finder

Iedereen heeft het vast wel eens gehad: je bent in een vreemde stad en opeens moet je nodig… Hoe handig is het als je een app hebt waarmee je snel de dichtstbijzijnde toilet kunt vinden? Flush toilet finder is zo’n app die je maar beter op je telefoon kunt hebben staan. Just in case ;-). Je kunt ‘m ook gebruiken zonder internet.

 

Download iOS | Android

 

Dutchies Abroad Musthave apps voor backpackers Flush toilet finder

Altijd voldoende ruimte op je telefoon met Google Drive of Dropbox

Je telefoon heeft misschien 16, 32 zelfs 64 gb geheugen. En dat geheugen is ongetwijfeld zo vol als je op reis bent. Gelukkig zijn er verschillende opties waarmee je al je foto’s snel kunt overzetten naar de cloud en altijd voldoende ruimte hebt voor de volgende gave ervaring. Een abonnement op Google Drive of Dropbox met flink wat gb’s is dan ook een must voor backpackers die veel foto’s en video’s maken tijdens het reizen.

 

Google Drive: download iOS | Android
Dropbox: download iOS | Android

 

Dutchies Abroad Musthave apps voor backpackers Google Drive Dutchies Abroad Musthave apps voor backpackers Dropbox

 

Musthave apps voor backpackers: welke gebruik jij?

Voor elk type reis gebruik je weer andere apps. Daarom zijn we ontzettend benieuwd naar de apps waar jij écht niet zonder kon tijdens je reis. Welke musthave apps voor backpackers heb jij gebruikt? Deel ze hieronder in een reactie!

Delen:

12 reacties

  1. Ook al ga in niet backpacken, Google Maps is een van mijn meest gebruikte apps op mijn telefoon 😉 De app voor de offline kaarten ga ik er ook zeker bij zetten

  2. Grab en Uber zijn inderdaad onmisbaar in Azië! Ik zweer zelf ook bij Google Maps, vooral tijdens mijn reis door Japan was dit een uitkomst. Ik kan me niet voorstellen hoe ik de weg had moeten vinden in Tokio zonder 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer avonturen