Coole tip: op avontuur met The Canoe Trip!

Soms kom je van die toffe reisinitiatieven tegen die je gewoon móet delen. Eerder kon je al lezen over Get Lost, waarbij je in de middle of nowhere gedropt wordt en zelf je weg terug naar de beschaving moet vinden. The Canoe Trip is iets minder extreem, maar wél een mooie manier om van de natuur te genieten. Tijdens The Canoe Trip ontdek je de Zweedse natuur namelijk per, je had het misschien al geraden, kano! 

 

Wil je eens wat anders doen tijdens je zomervakantie en is stilzitten op reis niet echt jouw ding? Dan is The Canoe Trip misschien wel iets voor jou. Je gaat een week lang rondpeddelen in het Zweedse Värmland, een ongerepte regio vlakbij de Noorse grens. Aan het eind van de dag kun je waar je wilt je tentje opzetten en een vuurtje maken (handig he, dat allemansrecht in Zweden!) en overdag peddel je over de prachtige, eindeloze meren van Zweden.

 

The Canoe Trip toffe vakantietip

Op jezelf aangewezen

Zeven dagen lang trek je van eilandje naar eilandje met je kano. Aan de start krijg je van de organisatie alle instructies en een trailbook met survivaltips waarmee je zes dagen kunt overleven in de natuur. Onderweg ben je op jezelf en je reisgenootje aangewezen, samen zijn jullie er verantwoordelijk voor dat de kano van A naar B komt. Je brengt een week door in de Zweedse natuur met niets anders dan je kano, kampeerspullen, instructies en je route. De totale trip duurt zes dagen, dus je hebt tussendoor ook de tijd om te wandelen, zwemmen of lekker te chillen. Je kunt kamperen waar je wilt, maar vanuit The Canoe Trip zijn er wel plekken aangewezen om te kamperen. Hier kun je napraten over je avonturen op het water met de andere Canoe Trippers en samen een kampvuurtje maken. 

 

Je hoeft geen ervaren kampeerder te zijn om mee te doen aan The Canoe Trip. Je krijgt van de organisatie de benodigde kookspullen en (als je dat wilt) een compleet foodpakket voor de hele week. Je moet zelf nog wel even voor een tentje, matje en slaapzak zorgen.

 

Fun in een kano in Zweden

The Canoe Trip = voor iedereen

Lijkt het kanoën door de Zweedse natuur jou heel tof, maar weet je niet of jouw conditie dat wel trekt? De organisatie van The Canoe Trip heeft verschillende routes uitgestippeld voor verschillende niveaus. Ben je superfit en een ervaren kanoër? Dan kun je zonder problemen voor de langste trail van 160 km kiezen. Wil je het liever wat rustiger aan doen, dan is er ook een route van 90 km of eentje van 120 km. Bij elke route hoort een aantal landtransporten. Tijdens deze transporten plaats je wieltjes onder je kano en loop je een stukje naar het volgende meer of een verderop gelegen rivier. 

 

Merk je onderweg dat het kanoën wel lekker gaat en wil je overstappen naar een langere route? Dat kan gewoon! De routes zijn zo gemaakt dat je makkelijk kunt switchen naar een langere (of kortere) route. 

 

In de zomer van 2018 heb je 10 kansen om dit kano-avontuur te ervaren; elke week vertrekt er een bus vanuit België en Nederland in de richting van Zweden. 

 

https://www.youtube.com/watch?v=q2OTn6k2Kfg

 

Wil je meer weten over dit toffe avontuur? Kijk op de website van The Canoe Trip voor meer informatie.

Delen:

7 reacties

  1. Het ziet er gaaf uit, maar toch zou ik het nooit doen 🙂

    Ik vind kanoën leuk voor een uurtje, maar heb het daarna snel gezien. Zonde eigenlijk, want met een trip als deze kom je op plekjes waar je normaal nooit komt.

    Misschien moet ik het toch maar eens overwegen. Het concept klinkt bijzonder.

    1. Misschien helpt het vooruitzicht dat je je eigen eilandje hebt en ‘s avonds lekker een vuurtje kunt stoken en je op plekken komt waar normaal gesproken weinig mensen zijn 🙂

  2. Wat gaaf! Ik weet niet of dit voor mij is weggelegd aangezien ik nog nooit in een kano heb gezeten. Maar het idee om van eilandje naar eilandje te kanoën klinkt goed. Zeker als je je bedenkt dat je op plekken komt waar je niet zo snel zult komen.

  3. Klinkt gaaf, maar ook pittig! Ik vind een uurtje kanoën al heftig, laat staan meerdere dagen achter elkaar. Maar goed oefenen helpt vast, dus wie weet ooit 😉

  4. Wat een gaaf concept! Ik vind kanoën heerlijk. De rust, de stilte, op het water, een prachtige omgeving, daar kan ik echt van genieten. Kamperen daarentegen is dan weer niet zo mijn ding. Daardoor zou dit dan weer niks voor mij zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer avonturen